Concert pascal
MOPAN Suceava

Drumurile naţionale din judeţul Suceava sunt deschise traficului rutier, pe două rute fiind impuse restricţii pentru maşinile de mare tonaj. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a precizat că în cursul zilei de joi trei drumuri judeţene şi alte 14 drumuri comunale au fost blocate ca urmare a căderilor masive de zăpadă şi a viscolului. De precizat că blocaje temporare au fost înregistrate şi pe drumurile naţionale. Astfel de probleme au apărut pe DN 2, la intrare în Fălticeni dinspre Suceava, acolo unde mai multe maşini de mare tonaj nu şi-au mai putut continua drumul până la intervenţia utilajelor de deszăpezire. Florin Sinescu a declarat în momentul de faţă pe drumurile naţionale din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă frământată cu o grosime de 1-2 centimetri. Sinescu a subliniat că pe DN 29 Suceava – Botoşani şi DN 29A Suceava-Dorohoi au fost impuse restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu tonajul de peste 7,5 tone. Sinescu a mai spus că dintre cele 14 trei drumuri judeţene blocate, până joi seara doar ruta Dolheşti – Oniceni era închisă pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire. Florin Sinescu a precizat că pe celelalte drumuri judeţene se circulă în condiţii de iarnă, carosabil fiind acoperit cu zăpadă frământată cu o grosime de 1 – 3 centimentri. Prefectul a explicat că cele 14 drumuri comunale sunt închise în urma căderiilor abundente de zăpadă şi a viscolului, fiind afectate 8 localităţi.

Tot din cauza ninsorilor şi a viscolului, în cursul zilei de joi au fost suspendate cursurile în 14 şcoli şi 11 grădiniţe, cu 4.514 elevi şi preşcolari, din comunele Forăşti, Hănţeşti, Drăgoieşti, Dumbrăveni, Siminicea, Muşeniţa.

Pe de altă parte, Florin Sinescu, a declarat că E.ON Moldova – Filiala Suceava a înregistrat în judeţul Suceava 8 deranjamente colective fiind afectate 300 gospodării din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Solca, Feteşti, Vereşti, Dorneşti, Frătăuţii Noi. Sinescu a precizat că până joi seara mai erau doar două deranjamente colective, 34 de gospodării din Dorneşti şi Fărăţuţii Noi neavând încă energie electrică.

„De asemenea, trebuie spus că persoanele ce necesitau dializă au ajuns la centrele de dializă din judeţ. De asemenea, ambulanţa a ajuns la toate persoanele care au apelat la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava. Ţin să precizez că toate instituţiile care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă sunt în alertă şi intervin acolo unde este cazul. Activitatea economică şi social-administrativă trebuie să revină la condiţii de normalitate cât mai repede posibil”, a declarat Florin Sinescu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava