Concert pascal
MOPAN Suceava

Sportul este o necesitate în viaţa de zi cu zi. Nu trebuie să faci sport pentru a arăta într-un anume fel sau pentru a obţine un corp lucrat, ci pentru a te bucura de energie, stare de bine şi de un corp funcţional.

Beneficiile sportului sunt numeroase şi o mulţime de doctori, cercetători şi specialişti în mişcare îl recomandă ca parte a unui stil de viaţă sănătos. Mişcarea fizică îţi poate îmbunătăţi atât sănătatea fizică, cât şi cea psihică, fiind o metodă excelentă de a combate stresul şi efectele sale.

Atunci când nu ai făcut mişcare niciodată sau a trecut foarte mult timp de când ai practicat un sport poate fi dificil să îţi recapeţi motivaţia şi energia pentru a începe. Acest lucru nu trebuie să te descurajeze, deoarece există soluţii pentru a integra sportul în stilul tău de viaţă fără a depune eforturi colosale.

Iată TOP 3 metode pentru a începe să faci sport cât mai curând:

Monitorizează numărul de paşi

Plimbările sunt o modalitate ideală de a începe să faci mişcare. Începe prin a-ţi monitoriza numărul de paşi zilnic, cu ajutorul telefonului sau al unui ceas smart. Dacă îţi doreşti o acurateţe ridicată a monitorizării, atunci alege un Apple Watch 8. Modelul Watch 8 de la Apple va număra paşii tăi zilnici, dar şi caloriile pe care le arzi. În plus, Apple Watch 8 vine cu funcţii performante pentru sănătate, precum măsurarea nivelului de oxigen din sânge şi a calităţii somnului.

Nu numai Apple Watch 8 este o idee inspirată, ci şi Apple Watch SE, dacă îţi doreşti o opţiune budget friendly.

Odată ce începi să monitorizezi numărul zilnic de paşi, încearcă să îţi setezi obiective săptămânale sau lunare pentru a creşte acest număr. În mod ideal, ar trebui să faci zilnic cel puţin 5000-6000 de paşi.

Ca să creşti numărul zilnic de paşi, include plimbările în rutina ta ori de câte ori este posibil. Dacă vremea este frumoasă, poţi merge pe jos în parc, la cumpărături sau la întâlnirile cu cei dragi. Atunci când vremea nu este prietenoasă, înlocuieşte plimbările cu activităţi indoor, precum mersul pe banda sau exerciţiile acasă.

Combina mişcarea cu alte activităţi plăcute

Mişcarea fizică nu trebuie să fie o corvoadă. Dacă simţi că sportul este o povară, atunci poţi încerca să îl combini cu alte activităţi plăcute. O bună metodă este să asociezi sportul cu socializarea. Fă mişcare alături de prieteni sau colegi, la sală sau în afara ei. Dacă niciunul din apropiaţii tăi nu practică sporturi, atunci îţi poţi crea noi relaţii. Cum? Cu ajutorul claselor de grup fitness sau al antrenamentelor de grup. Majoritatea sălilor de fitness sau de sporturi oferă astfel de abonamente.

Dacă faci mişcare acasă, atunci poţi asocia mişcarea cu un episod din serialul preferat sau cu muzica. Nu este nicio problemă dacă îţi doreşti să asculţi un podcast, să tragi cu ochiul la un film sau să asculţi un playlist plin de energie în timp ce faci exerciţii fizice.

Setează-ţi mici obiective

Micile obiective te pot ajuta să faci mişcare constant şi să nu renunţi în primele săptămâni sau luni. Îţi poţi seta şi ţeluri mari, care se realizează în timp, precum acumularea de masă musculară sau creşterea semnificativă a forţei, însă nu te baza doar pe astfel de target-uri.

Micile victorii îţi pot oferi motivaţia de care ai nevoie şi te pot ajuta să te ţii de treabă atunci când îţi doreşti să renunţi. Cum arată micile obiective? Ei bine, poate fi vorba despre a slăbi 1 kg sau două, despre a reuşi să faci 5 flotări sau despre a alerga 500 de metri fără pauză. Atunci când eşti la început, stabileşte-ţi astfel de obiective, pe care le poţi atinge în maxim o lună sau două.

Există soluţii pentru a începe să faci sport, fără să fie nevoie să pui prea multă presiune pe tine. Foloseşte sfaturile de mai sus ca punct de pornire şi creează-ţi propria rutină care să includă sportul preferat.

TOP 3 metode pentru a începe să faci sport cât mai curând, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava