Concert pascal
MOPAN Suceava

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunţat că traficul greu ar putea fi restricţinat pe unele porţiuni de drumuri naţionale şi europene în funcţie de evoluţia vremii pe perioada valabilităţii codului portocaliu de ninsori, viscol şi frig. Constantin Harasim a spus că în mai multe zone ale judeţului vor fi organizate filtre ale poliţiei pentru verificarea stării pneurilor autovehiculelor, mod în special a celor de mare tonaj. Harasim a arătat că în funcţie de evoluţia vremii şi a stării drumurilor există posibilitatea ca traficul greu să fie restricţionat în anumite zone ale judeţului, pentru a se evita producerea unor blocaje.

El a precizat că după primirea avertizării de cod portocaliu de ninsori, viscol şi vreme rece a fost convocat grupul tehnic de lucru din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Harasim a spus că în momentul de faţă sunt mobilizate 30 de utilaje de deszăpezire de la Secţiile de Drumuri Naţionale şi de la Direcţia de Drumuri Judeţene, la care se adaugă cinci autofreze şi două autoşenilate de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Prefectul a mai spus că pentru intervenţii pe drumurile din judeţ este disponibil un stoc de 1.550 de tone de material antiderapant.

„Am vorbit cu cei de la Poliţie şi dacă situaţia o va impune vor fi echipaje de poliţie pentru verificarea stării pneurilor maşinilor, şi eventual pentru restricţionarea traficului greu. Depinde de evoluţia vremii. Iar dacă poleiul sau stratul de zăpadă de pe carosabil vor crea probleme vom încerca să ţinem maşinile de mare tonaj în parcări pentru a nu bloca drumurile naţionale şi europene”, a declarat Constantin Harasim. El a arătat că filtrele vor fi organizate în special în zonele de drumuri în care au mai fost înregistrate probleme, respectiv în zona pasurilor Mestecăniş, Tihuţa sau Palma.

 

Traficul greu ar putea fi restricţionat pe unele porţiuni de drumuri din cauza ninsorilor şi poleiului, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava