Concert pascal
MOPAN Suceava

1 Decembrie, Ziua Națională a României reprezintă nu doar o sărbătoare importantă, căci este ziua în care s-au născut foarte multe dintre cele mai mari personalități ale țării noastre, amintind de nume precum Johnny Răducanu, scriitorul Cezar Petrescu și Leontina Văduva, notează click.ro.

Ziua de 1 Decembrie este de o mare importanță pentru poporul român, și marchează una dintre cele mai mari evenimente istorice. Această zi ne amintește de 1 decembrie 1918, când la Alba-Iulia a avut loc unirea Transilvaniei cu România, în cadrul Marii Adunări Naționale.

Soprana Leontina Văduva s-a născut pe data de 1 decembrie 1960, în satul Roșiile din județul Vâlcea și este fiica îndrăgitei cântărețe de muzică populară Maria Ciobanu.

Johnny Răducanu s-a născut pe data de 1 decembrie 1931, în sânul unei familii din Brăila, cu tradiții muzicale de pe vremea lăutarului Petre Crețu Șolcanu. Johnny Răducanu a urmat studiile muzicale la Iași și Cluj, apoi a făcut Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București, între anii 1953-1956, potrivit sursei citate.

Artistul este considerat un „monstru sacru” al muzicii jazz de la noi din țară. A încetat din viață pe data de 19 septembrie 2011, la București.

Sursa foto: Facebook

Citește articolul complet, accesând: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/trei-personalitati-romanesti-care-s-au-nascut-de-1-2320663.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava