Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei tineri au ajuns în arest după ce au tâlhărit o bătrână de 75 de ani din orașul Siminicea. În data de 26 ianuarie 2024, la ora 17.00, un polițist din cadrul Poliției orașului Salcea, a fost sesizat de către un bărbat de 34 de ani din Suceava cu privire la faptul că soacra sa în vârstă de 75 de ani din satul Siminicea a fost victima unei tâlhării, comisă de persoane necunoscute în seara de 25.01.2024, în jurul orei 22.00, în timp ce femeia se afla la locuința sa.

Polițiștii au constituit o echipă operativă complexă și s-au deplasat imediat la fața locului unde au stabilit faptul că în seara de 25 ianuarie 2024, în jurul orei 22.00, în timp ce se afla singură în bucătăria de vară a locuinței sale, la un moment dat la ușă a bătut o persoană necunoscută.

În momentul în care femeia a deschis ușa, un bărbat a forțat deschiderea ușii, a amenințat-o cu acte de violență, solicitându-i femeii sumele de bani pe care le deține în locuință.  Individul era însoțit de alte două persoane.

După ce au pătruns în imobil prin întrebuințarea de acte de violență, autorii au determinat victima să le dea o poșetă în care avea suma de 380 de lei. După ce au luat banii, la plecare unul din autori a furat și telefonul mobil al victimei.

A doua zi, în jurul orei 16.00, femeia s-a deplasat pe jos la locuința fiicei sale din aceeași localitate, unde a povestit cele întâmplate cu o seară înainte, ginerele informând telefonic șeful de post din cadrul Postului de poliție Siminicea. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233, art. 234, alin. 1, lit. a, c, d și f din Cod penal, iar în urma unor activități investigative, criminalistice și de cercetare penală complexe au reușit identificarea a trei persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv un minor de 14 ani și alți doi tineri de 19 și 27 de ani.

„S-a stabilit că la data de 25.01.2024, în jurul orei 22:00, cei trei s-au deplasat la locuința persoanei vătămate la propunerea bărbatului de 27 de ani cu intenția de a o deposeda pe femeie de sumele de bani pe care le avea. Ajunși la locuința persoanei vătămate, cei trei și-au pus pe fețe tricouri pe care le-au legat la spate pentru a-și ascunde fizionomia feței după care au bătut la ușa victimei, au pătruns în imobil unde, sub amenințarea unui cuțit, au determinat persona vătămată să le predea  suma totală de 380 de lei. La plecarea din imobil, bărbatul de 27 ani a luat telefonul victimei pentru ca aceasta să nu poată alarma pe cineva”, se arată într-un comunicat al Poliției Suceava. Ulterior, cei trei s-au deplasat în zona centrală a comunei Siminicea, au împărțit banii, iar tânărul de 27 de ani s-a deplasat la o unitate hotelieră din municipiul Suceava, unde a și fost identificat de polițiști, fiind reținut și preluat în custodie pentru cercetări. De asemenea, cu operativitate, au fost localizați și reținuți și ceilalți doi tineri pe raza comunei Siminicea.

După administrarea materialului probator, la data de 27.01.2024, față de cei trei tineri s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi pernale pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată prev. de art. 233, art. 234, alin. 1, lit. a, c, d și f din Cod penal, iar față de bărbații de 19 și 27 de ani  s-a dispus măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava