Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Polițiștii suceveni au depistat trei transporturi ilegale de cherestea și material lemnos în urma unor controale efectuate efectiate în mai multe zone ale județului. Astfel, la data de  19.05.2023, ora 01:45, polițiștii din carul SPR 1 Vadu Moldovei fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit o autoutilitară condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Slatina, sat Herla  și care a precizat faptul că are cherestea pentru care nu deține documente de transport. S-a procedat la verificarea legalității transportului depistat prin interogarea bazei de date specifice, respectiv platforma sumal 2.0, rezultând faptul că pentru data și ora identificării nu există avize.  S-a solicitat sprijin de specialitate Ocolului Silvic Fălticeni pentru inventarierea materialului lemnos din autoutilitară depistată. În urma inventarierii s-a stabilind existența cantității de 3,916 metri cubi de cherestea tivită molid. Polițiștii au dispus sancționarea  cu  amendă în sumă de 2.000 lei a șoferului conform art. 19 alin. 2 lit a) pct. 2 din Legea 171/2010, iar complementar, în temeiul art. 19 alin. 2 din Legea 171/2010., s-a dispus confiscarea fizică a cantității de 3,916 m3 cherestea tivită molid în valoare de 3.622 lei. Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni.

Apoi, în dimineața zilei de sâmbătă, la ora 8:40, o patrulă auto din cadrul Secției de poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada 22 Decembrie, o autoutilitară care transporta cherestea de esență rășinoase.

S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla nun bărbat  de 48 ani, din com. Stulpicani, jud. Suceava. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 4,37 mc, având aviz de însoțire doar pentru cantitatea de 1,82 mc cherestea de esență rășinoase, rezultând astfel o diferență de 2.55 mc cherestea. Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „b” pct. 1 din Legea 171/2010, iar cantitatea de 2,55 mc cherestea de esență rășinoase, în valoare de 2.358 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

Tot sâmbătă, la ora 14.30, patrula auto din cadrul Secției de poliție Burdujeni a oprit pentru control pe strada Calea Burdujeni, o autoutilitară care transporta material lemnos de esență rășinoase. S-a procedat la controlul documentelor autoutilitarei, ocazie cu care s-a constatat faptul că la volanul acesteia se afla un bărbat de 30 ani din comuna Mănăstirea Humorului. În urma controlului autoutilitarei s-a constatat faptul că transportă cantitatea de 3,00 mc, pentru care nu deține aviz de însoțire a transportului conform normelor stabilite privind circulația materialelor lemnoase. Conducătorul autoutilitarei, a fost sancționat contravențional conform art. 19, alin. 2, lit „a” pct. 1  din Legea 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei iar cantitatea de 3,00 mc material lemnos de esență rășinoase în valoare de 462 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie inginerului silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava