Concert pascal
MOPAN Suceava

În runda a III-a a turneului play-out al Ligii Naționale de handbal masculin CSU Suceava a evoluat pentru prima dată pe teren propriu în această fază a competiției. Sucevenii au avut ca adversară formația CSM Făgăraș, pe care au învins-o cu 30-23 (15-12). Pentru elevii antrenorului Adrian Chiruț a fost cea de-a treia vcitorie consecutivă în play-out după cele reușite în deplasare la Vaslui și Focșani. În urma acestui succes, CSU Suceava este lider în clasamentul play-out cu 17 puncte.
Partida dintre CSU Suceava și CSM Făgăraș a fost dominată cap-coadă de gruparea gazdă. Deși la pauză a fost doar 15-12, în partea secundă contraatacul sucevean a funcționat perfect și diferența pe tabela de marcaj s-a majorat. La final a fost 30-23 și CSU Suceava este pe primul loc în play-out după trei victorii consecutive. Pentru handbaliștii suceveni mai urmează două jocuri pe teren propriu, cu HC Vaslui și CSM Focșani.

Clasament play-out
1. CSU Suceava    9    5    2    2    228-214    17
2. CSM Focșani    9    4    2    3    215-210    14
3. CSM Făgăraș    9    4    0    5    215-229    12
4. HC Vaslui    9    3    0    6    222-227    9

Schimbări ale sitemului competițional

Ca urmare a solicitărilor venite din partea majorității echipelor participante, conducerea Federației Române de Handbal a decis să modifice sistemul de desfășurare a Ligii Naționale de handbal masculin începând din sezonul viitor, urmând să fie aplicat modelul danez.
Astfel, Liga Naţională de handbal va conține ca și până acum sezon regulat cu play-off şi play-out, numai că partea finală a campionatului va continua în mod diferit.
Play-off-ul se va desfăşura cu 8 echipe, ca şi până acum, dar echipele vor fi împărţite în două grupe.
Prima dintre ele va fi formată din echipele care au terminat sezonul regulat pe locuri impare (1, 3, 5, 7), iar cea de-a doua din formațiile clasate locuri pare (2, 4, 6, 8). În grupe se va juca după sistemul fiecare cu fiecare, tur – retur.
Totodată, parcursul din timpul sezonului regulat va avea o însemnătate mult mai mare, deoarece
primele două echipe clasate la finalul sezonului pe etape vor intra în play-off cu 6 puncte, locurile 3-4 vor intra cu 4 puncte, locurile 5-6 cu 2 puncte, iar ocupantele pozițiilor 7 și 8 vor începe de la 0 puncte. Câştigătoarele celor două grupe vor disputa apoi finala mare a campionatului, după sistemul cel mai bun din trei meciuri.
Şi în play-out vor exista schimbări, în sensul că rezultatele directe din timpul sezonului regulat nu vor mai conta. În zona retrogradării se va juca în continuare după sistemul fiecare cu fiecare, dar la început vor fi acordate nişte bonificaţii. Echipa clasată pe locul 9 în sezonul regulat va porni la drum cu 5 puncte, locul 10 cu 4 puncte, locul 11 cu 3 puncte, locul 12 cu 2 puncte, locul 13 cu un punct, iar locul 14 fără nici un punct.
Cupa României va avea la rândul ei câteva noutăţi pentru sezonul 2018-2019. În primul rând, la start se pot înscrie şi toate echipele din Divizia A, cu excepţia formaţiilor satelit şi a formaţiilor de juniori și tineret care reprezintă Centrele Naţionale. Gazda turneului Final Four al Cupei României va fi trasă la sorţi, nu va mai exista o licitaţie de dosare ca până acum.
Reforma sistemului competiţional va atinge şi Divizia A. Pentru a dinamiza eşalonul secund, dar şi pentru a scuti echipele de anumite costuri din cauza deplasărilor mai lungi, FRH intenţionează să alcătuiască patru serii pe regiuni. În Liga Naţională vor promova locurile 1 şi 2 de la turneul final al Diviziei A, urmând ca formațiile clasate pe pozițiile 3 și 4 să dispute meciuri de baraj cu locurile 11 și 12 din Liga Naţională.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava