MOPAN Suceava

Un bărbat de 46 de ani din județul Constanța care achiziționa bunuri pe internet folosindu-se de datele unor firme din Suceava a ajuns în arest. În perioada 10-19 februarie, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat cercetări într-un dosar penal cu privire la un bărbat de 46 de ani, din orașul Băneasa, şi un alt bărbat de 49 de ani, din comuna Limanu, județul Constanța, care au comis mai multe infracţiuni de înşelăciune cu ordine de plată, prin inducerea în eroare a unui număr de șase societăţi comerciale  din Suceava, Botoşani, Prahova, Bucureşti şi Ilfov. Aceştia, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale firmelor, nume, cod unic de înregistratre și conturi bancare, au achiziţionat bunuri de pe internet, în numele acestor firme, prin emiterea de ordine de plată falsificate.
„În cursul zilei de duminică, 19 februarie, având în vedere faptul că, din investigaţiile efectuate a rezultat că cei în cauză urmau să-l inducă în eroare pe un bărbat din municipiul Suceava cu suma de 86.215 lei, reprezentând contravaloarea produselor şi aparatelor de fitness ce urmau a fi livrate, prin metoda sus-menţionată, pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, a fost organizată o activitate de prindere în flagrant a acestora, polițiștii din cadrul IPJ Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice sprijiniţi de polițiști din cadrul IPJ Hunedoara, intervenind în momentul  consumării infracţiunii de înşelăciune”, se precizează într-un comunicat de presă al Poliției Suceava.
Potrivit Poliției, în urma acestei acțiuni s-au recuperat bunurile și restituite persoanei vătămate produsele care urmau să fie livrate, procedându-se totodată la ridicare unui autoturism în valoare de 7.000 Euro, suma de 25.000 lei,  telefoane, cartele Sim și înscrisuri cu valoare probatorie.
În urma probatoriului administrat s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a  bărbatului de 46 de ani, din orașul Băneasa, care și-a recunoscut fapta, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de arestare  preventivă.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „înşelăciune”, „fals în înscrisuri sub semnătură privată” şi „uz de fals” pentru documentarea întregii activități infracționale precum și a identificarea tuturor  persoanelor implicate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava