Concert pascal
MOPAN Suceava
Galerie foto24 poze în acest set

Comuna Cornu Luncii s-a îmbogățit cu doi noi ”Cetățeni de Onoare”. Este vorba de general r. Ștefan Dănilă fost șef de stat major al Ministerului Apărării Naționale și de Valeria Bălescu muzeograf expert la Muzeul Militar Național. Titlurile le-au fost acordate de primarul Gherghe Fron, vineri 11 noiembrie în cadrul acțiunilor pe care Primăria Cornu Luncii le-a organizat cu ocazia comemorării Zilei Veteranilor de război din teatrele de operații.

De menționat că evenimentele s-au desfășurat la Panteonul Eroilor din Cornu Luncii unde se află și monumentul închinat eroului slt.pm Constantin Puiu Mihailovici și la Monumentul Eroului Poet Slt. pm Ioan Grosaru din Păiseni. la cele două monumente au avut loc ceremonii militare și religioase urmate de depuneri de coroane și jerbe de flori dar și deflilări ale detașamentelor de onoare. Nu au lipsit programele artistice susținute de elevii școlii Ioan Grosaru din Păiseni și cei ai școlii Constantin Blănariu din Cornu Luncii. La Biserica Sf. Dumitru din Păiseni ,Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I ” a organizat expoziţia „ROMÂNIA -NATO , de la parteneriat la alianţă în lupta împotriva terorismului, pentru o lume mai sigură şi mai bună”.

Acolo au fost lansate și cinci volume de poezii ale eroului poet slt. Pm. Ioan Grosaru. Printre cei prezenți la evenimentele de la Cornu Luncii s-au numărat: senatorul Ioan Stan, deputatul George Șoldan, subprefectul Florin Sinescu, lt.col Cristian Cucu-comandantul  CMJ Suceava, lt. Daniel Buliga-Liceul Mlitar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, lt.col Gheorghiță Monoranu și cpt Ovidiu Grigoraș de la Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, militarii Batalionului 32 ”Mircea” Timișoara, Brigada 18 Cercetare Supravegere ”Decebal” Timișoara, col. Sorin Homeg-Spitalul Militar de Urgență ”Dr.Victor Popescu” Timișoara, lt.col.Emilian Turcu- UM 01221 Timișoara, lt.col. Marius Păcurar și plt.adj.pr Ovidiu Hreamătă de la UM01653 Satu Mare, lt.Col. Claudiu Grandel-Batalionul 313 Cercetare în Adâncime ”Burebista” București, lt.col Stelian Silviu Borșa, plt.adj.Marcel Pușcașu și pr. Sorin Boiciuc de la Batalionul 17 Vânători de Munte ”Dragoș Vodă” Vatra Dornei, reprezentanții Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” Suceava și Asciația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități. Nu în ultimul rând fanfara Cornu Luncii.

”Aduc mulțumiri și felicitări ofițerilor și subofițerilor Armatei Române, Muzeului Militar Național Ferdinand I ,Asociației Naționale Cultul Eroilor , Asociației Militarilor Veterani și a Veteranilor cu Dizabilități, Asociației Naționale a Veteranilor de Război , Parlamentului României , Prefecturii Județului Suceava , prea cucernicilor preoți ,mass-mediei ,elevilor și profesorilor de la Școlile Păiseni și Cornu Luncii , Fanfarei comunei Cornu Luncii , artiștilor , familiilor eroilor și tuturor cetățenilor patrioți care au participat la evenimentele de comemorare și cinstire a eroilor și veteranilor Armatei Române”, a transmis Gheorghe Fron.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava