Trei bărbaţi care au fost ridicaţi de poliţiştii suceveni după ce au sărit la bătaie cu topoare şi cuţite asupra unui bărbat şi pe concubina acestuia.
Fapta s-a produs în data de 31 augist 2015, iar cercetările în acest caz au început după ce La data de 31.08.2015, ora 22.45, Postul de Poliție Arbore a fost sesizat de către o asistentă medicală din satul Clit, comuna Arbore, cu privire la faptul că la locuința sa a venit vecinul său, un bărbat de 29 de ani, localnic, împreună cu concubina sa de 18 ani. Ambii prezentau mai multe leziuni, inclusiv plăgi ce păreau a fi produse prin înjunghiere.
Deşi cei doi nu au sesizat organele de poliţie cu privire la agresiune, poliţiştii au demarat de îndată cercetările fiind constituite echipe de poliţişti judiciarişti pentru investigarea condiţiilor şi modului de producere a agresiunii.
Din investigaţiile efectuate, poliţiştii au stabilit că între fratele victimei de 29 de ani şi un bărbat de 42 ani din oraşul Gura Humorului există o stare conflictuală mai veche, la data de 7 iulie a.c., între cei doi având loc un conflict verbal.
„În timp, conflictul s-a acutizat, între fratele bărbatului de 29 de ani din Clit şi bărbatul de 42 de ani din oraşul Gura Humorului, dezvoltându-se o rivalitate cu tendinţe infracţionale. În acest context, bărbatul de 42 de ani din oraşul Gura Humorului, în scopul intimidării a decis să coopteze alţi doi tineri, membri şi apropiaţi ai familiei, în vederea constituirii unui grup care să se impună prin forţă şi acte de violenţă în relaţia conflictuală”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Suceava.


Astfel, în seara zilei de 31 august 2015, bărbatul de 42 de ani din oraşul Gura Humorului, împreună cu fratele său de 27 de ani şi un alt tânăr de 32 de ani din Gura Humorului, s-au deplasat la locuinţa fratelui rivalului, un bărbat de 29 de ani din satul Clit, comuna Arbore.
Cei trei au spart uşa casei, au intrat în interior şi au început să-i lovească cu topoarele şi cuţitele pe tânărul de 29 de ani și pe concubina acestuia de 18 ani, după care au plecat cu un taxi. Ambele victime au necesitat intervenţie medicală, leziunile necesitând pentru vindecare 12 – 14 zile în cazul tânărului de 29 de ani şi 7 – 9 zile în cazul femeii de 18 ani.
„Analizând circumstanţele săvârşirii faptei, dinamica aplicării loviturilor şi consecinţele potenţiale prin modul de acţiune, poliţiştii au dispus de îndată măsuri pentru documentarea temeinică a cauzei şi tragerea la răspundere penală a autorilor”, se mai spune în comunicatul Poliţiei.


După strângerea materialului probator şi în urma activităţilor investigative şi de cercetare penală, în cursul zilei de vineri, 4 septembrie 2015, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au efectuat patru percheziţii domiciliare la imobile de pe raza oraşului Gura Humorului, fiind identificaţi şi reţinuţi agresorii, trei bărbaţi de 42, 27 şi , respectiv 32 de ani. De asemenea, au fost ridicate mai multe obiecte cu valoare probatorie în cauză.
Cei trei agresori au fost audiaţi la sediul IPJ Suceava, prezentându-li-se materialul probator, ulterior fiind reţinuţi şi introduşi în arestul IPJ Suceava, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,loviri sau alte violenţe” şi ,,violare de domiciliu”.


În cursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie 2015, cei trei au fost prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, în baza probatoriului administrat, instanţa emiţând mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele tuturor agresorilor. Bărbaţii au fost reîncarceraţi în arestul IPJ Suceava.
„Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.
Conducerea IPJ Suceava îi avertizează încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, se mai precizează în comuncatul Poliţiei Suceava.

Un tânăr din Arbore şi concubina acestuia au fost loviţi cu topoare şi cuţite de trei bărbaţi, 4.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava