Concert pascal
MOPAN Suceava

Colegiul Farmaciştilor Suceava încă aşteaptă un răspuns de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi de la Direcţia de Sănătate Publică, de la care a solicitat materiale de protecţie pentru farmaciştii din judeţ. Preşedinta Colegiului Farmaciştilor, Doiniţa Cocriş, a spus la Radio Top că farmaciştii au neapărată nevoie de aşa ceva pentru că lucrează cu fel de fel de oameni şi a adăugat că unele farmacii n-au avut niciodată la vînzare măşti sau mănuşi.

Ea a declarat că, pînă una alta, faramaciştii s-au ajutat între ei şi cei care au avut materiale de protecţie le-au oferit şi colegilor lor. Pe de altă parte, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Suceava a afirmat că din cauza presiunii publicului care doreşte materiale de protecţie, dar şi pentru că unele stocuri de medicamente destinate bolilor cronice au început să se epuizeze fiindcă nu se mai fac importuri, unele farmacii şi-au redus activitatea.

Însă, Doinița Cocriş a menționat că există informaţii de la nivelul Colegiului Naţional al Farmaciştilor că în curînd ar putea să apară pe piaţă, de exemplu, „Eutirox”-ul, un medicament pentru tratarea afecţiunilor glandei tiroide. Dacă acest lucru se va întîmpla, atunci medicamentul va fi eliberat numai pe bază de reţetă, pentru a se evita ca acesta să dispară rapid din cauza celor care ar dori să-şi facă stocuri.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava