MOPAN Suceava

Reprezentanții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, Rector, și prof. univ. dr. Ștefan Purici, Prorector cu relațiile internaționale, s-au întâlnit în data de 30 mai 2015 cu delegația Provinciei Hebei din China.
Delegația chineză a fost condusă de Hou Jianguo, Director al Diviziei Internaționale a Departamentului de Educație din Provincia Hebei. Acesta a fost însoțit de Zhang Ruiguo, Director al Centrului Internațional de Mobilități al Provinciei Hebei, Xu Yongzan, Director Departament Relații Internaționale al Universității de Știință și Tehnologie din Hebei, Shang Liwei, Director al Centrului Internațional de Mobilități al Universității de Economie și Afaceri din Hebei și de doamna Zhao Huijuan, Director Cooperare Internațională și Comunicare al Universității de Finanțe din Hebei.
Discuțiile purtate s-au axat pe direcțiile de interes comun ale celor două părți și teme de cooperare în domeniile educației și cercetării. Hou Jianguo a făcut o prezentare a provinciei Hebei, situată în estul Chinei, având o populație de 67 de milioane de locuitori alcătuită din 54 de naționalități. În urma reorganizării administrative în viitorul apropiat, din provincia Hebei va face parte și capitala Chinei, Beijing. Reprezentanții chinezi au subliniat interesul lor pentru dezvoltarea relațiilor cu statele din Europa Centrală și de Sud-Est. La rândul lor, reprezentanții USV au prezentat oportunitățile de colaborare cu China, în general, și cu Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei (HEBUST), în special, care vor putea fi materializate în mobilități ale cercetătorilor (profesori și studenți ai ambelor părți), activități de cercetare comune etc. O altă modalitate de cooperare pe care cele două universități sunt dispuse să o sprijine sunt Școlile de Vară, care să ofere tinerilor și studenților posibilitatea cunoașterii reciproce a culturii și civilizației țării partenere.


În cadrul acestei întâlniri părțile au semnat un protocol de colaborare între USV și Universitatea de Știință și Tehnologie din Hebei care prevede înființarea la Suceava, în cadrul USV, a unui Institut Confucius. Odată cu realizarea acestui deziderat, la Suceava va funcționa cel de-al patrulea Institut Confucius (alături de cele trei institute înființate deja în România în centrele universitare din Cluj-Napoca, București și Sibiu) și singurul existent în Moldova istorică.
Părțile au convenit că, în anul universitar următor, reprezentanții celor două universități (USV și HEBUST) vor efectua vizite de documentare la instituția parteneră în vederea identificării și demarării unor proiecte de interes comun pentru cele două comunități academice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
PNL - Lucian Harsovschi - Gheorghe Flutur
PSD - Gheorghe Soldan
Dreapta Unita - Marian Andronache
Dreapta Unita - Cristian Ilie Timoficiuc
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava