MOPAN Suceava

Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a declarat astăzi că oferta turistică a judeţului a fost promovată la finalul acestei săptămâni la Târgul de Turism al României. Evenimentul a avut loc perioada 16 – 19 februarie, la Bucureşti, Consiliul Judeţean Suceava promovând în rândul vizitatorilor proiectele din cadrul marelui program „Hai în Bucovina”. În cadrul standului judeţului Suceava au mai fost prezenţi în calitate de parteneri şi Centrele Naţionale de Informare şi Promovare Turistică din Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei, şi Asociaţia „Obcinile Bucovinei” din comuna Fundu Moldovei, dar şi reprezentanţi ai agenţiilor de turism şi ai unităţilor de cazare sucevene, printre care şi cele din oraşul Gura Humorului.

Gheorghe Flutur a precizat că în cadrul târgului, judeţul Suceava a fost invitat în standul Ministerului Turismului pentru a-şi prezenta oferta, vizitatorii având posibilitatea, şi aici, dar şi în standul propriu, să asiste la demonstraţii practice de încondeiat  ouă şi pictat icoane, dar şi să deguste din produsele bio şi tradiţionale din Bucovina. „Demonstraţiile meşterului popular dar şi produsele din Bucovina au fost extrem de apreciate atât de oficialii ministerului, cât şi de cei care au participat la prezentarea ofertei judeţului, atât în standul Ministerului Turismului, cât şi pe parcursul târgului, în standul judeţului”, a arătat Gheorghe Flutur. El a arătat că la Târgul de Turism al României au participat aproximativ 250 de agenţii de turism şi tour operator din 14 ţări. Târgul de Turism al României a fost vizitat de circa 20.000 de persoane. Potrivit estimărilor, la standul judeţului Suceava au fost peste 2.500 de vizitatori, mulţi dintre aceştia interesându-se de modul în care pot să-şi petreacă o vacanţă în Bucovina organizată pe cont propriu, în grupuri de mai multe persoane.

Gheorghe Flutur a arătat că pe perioada celor patru zile, în cadrul târgului a fost promovat programul „Vacanţe în Bucovina”, dar şi de acum cunoscutul proiect „Paştele în Bucovina”. El a precizat că agenţiile şi asociaţiile de turism din judeţ au deja programe de Paşte pentru turişti, acestea fiind promovate în cadrul târgului de la Bucureşti. Flutur a adăugat că în premieră a fost prezentat şi Festivalul Internaţional Ştefanian, care va începe de Sânziene, pe 24 iunie, şi se va finaliza pe 2 iulie, când la Mănăstirea Putna este sărbătorit marele domnitor Ştefan cel Mare.

„O promovare consistentă a avut-o şi Aeroportul Ştefan cel Mare din Suceava, cu accent pe noile destinaţii de vacanţă din Grecia şi Turcia, care completează cursele deja anunţate către destinaţii din Italia şi Anglia. În acelaşi timp am pus accent pe turismul tradiţional, dar şi pe promovarea Muzeului de Istorie şi a Muzeului Satului Bucovinean, a Cetăţii de Scaun a Sucevei, inclusiv a Festivalului de Artă Medievală. O altă temă pe care am promovat-o în cadrul standului nostru a fost <Gustă din Bucovina>, cu prezentarea ofertei gastronomice, dar şi popularizarea turismului activ care poate fi practicat în judeţul Suceava”, a mai arătat Gheorghe Flutur. El a mai adăugat că tot în cadrul târgului au fost promovate şi proiectele deja consacrate, Hora Bucovinei, Pelerin în Bucovina sau Crăciun în Bucovina, Hora Bucovinei, Întâlniri Bucovinene sau Luna Diasporei

Vacanţele în Bucovina şi ofertele de Paşte au fost promovate la Târgul de Turism al României, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava