Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: „Partidul Verde filiala judeţeană Suceava consideră că poluarea apelor din România se face în mod constat şi fără ca cineva să combată sau să oprească acest fenomen.

Poluarea se produce atunci când sunt aruncate în ape banalele pet-uri. Le vezi plutind pretutideni. Pe pârâiaşul care străbate o mică localitate, până la măreţul fluviu Dunărea. Tone de pet-uri sunt peste tot.

Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, acest  gest lipsit de respect, practicat la scară largă de români, poate fi contracarat numai prin amenzi usturătoare. Când este golit buzunarul, românul se gândeşte de două ori dacă merită sau nu să arunce un gonoi sau un pet pe apă.

O altă nemulţumire a noastră, a verzilor suceveni, o reprezintă lipsa de reacţie a agenţiilor guvernametale care au ca activitate protecţia mediului, atunci când se poluează o apă. Orice anchetă se începe cu un avânt muncitoresc, iar la final nu se găseşte niciun vinovat şi nici nu au vreo soluţie pentru a stopa sau preveni poluarea.

Recent, în judeţul Suceava a fost poluat răul Bistriţa cu metale grele provenite de la Mina Isipoaia. După ce s-au efectuat verificări şi controale, de către toate autorităţile competente, s-a ajuns la concluzia  că nimeni nu este vinovat. Cu toate că poluarea râului Bistriţa s-a produs.

De asemnea nici nu s-au luat măsuri de prevenire. Nimic, nimic. Şi atunci nu te întrebi: avem nevoie pentru nimic de agenţi plătite din banul public, care au ca activitate protecţia mediului sau pregătirea profesională a celor care conduc asemenea instituţii este atât de scăzută, încât poluarea nici nu apare în vocabularul lor?”

Dan Acibotăriţă, preşedinte al Partidului Verde

Filiala jud. Suceava

Verzii suceveni: Nimeni din România nu face ceva pentru a opri poluarea apelor, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava