Concert pascal
MOPAN Suceava

Victimele lui Harvey Weinstein vor împărți 19 milioane de dolari, dolari în cadrul unei acţiuni de grup, a indicat marţi procurorul statului New York, informează contactmusic.com.

Procurorul general al statului New York, Letitia James, a explicat că banii vor merge către foști angajați ai Weinstein Company care au experimentat „un loc de muncă ostil, hărțuiri sexuale și discriminări de gen”. Ea nu a precizat numărul persoanelor care vor beneficia de acest acord.

„Harvey Weinstein şi The Weinstein Company au eşuat în faţa angajaţilor lor. După hărţuiri, ameninţări, discriminare şi discriminare de gen, se face o oarecare dreptate acestor supravieţuitori.”, a spus procurorul într-un comunicat, conform sursei citate.

Însă un avocat al mai multor acuzatoare a criticat imediat propunerea de acord, estimând că este vorba despre o „trădare totală”.

Potrivit lui Douglas Wigdor, Weinstein „nu acceptă nicio responsabilitate pentru acţiunile sale” în această tranzacţie şi el nu va trebui să plătească niciun ban din buzunar. Acest avocat o reprezintă în particular pe Tarale Wulff, o fostă chelneriţă care a depus mărturie la proces că fostul producător a violat-o în apartamentul său în 2005. El a menţionat că acest acord ar împiedica persoanele care nu doresc să facă parte din acesta să caute alte mijloace pentru a obţine compensaţii. El intenţionează să se opună în faţa instanţei.

Procesul  fostului producător de cinema a început pe 6 ianuarie, la Tribunalul din Manhattan, New York, după ce, pe 31 mai 2018, un mare juriu l-a inculpat pe Weinstein pentru viol şi alte delicte cu caracter sexual, victimele fiind două femei. În februarie a fost găsit vinovat de viol şi agresiune sexuală, iar pe 11 martie a fost condamnat la 23 de ani de închisoare.

Harvey Weinstein a primit o avalanşă de acuze de hărţuire sexuală de la mai multe actriţe, printre care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow sau Rose McGowan. Producătorul de film a negat vehement acuzaţiile care i-au fost aduse, recunoscând însă că poate a întrecut măsură cu unele actriţe.

Valul de acuzații nu a dus numai la decăderea sa profesională, ci și la o serie de investigații criminale care au alimentat și mișcarea #MeToo, cea care le-a dat multor femei curajul de a mărturisi că au fost expuse abuzului sexual din partea mai multor bărbați puternici din întreaga lume.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava