Concert pascal
MOPAN Suceava

În  cadrul etapei a IX-a a seriei est a Diviziei A2 de volei masculin, CSM Suceava a primit sâmbătă 10 februarie, vizita echipei Rapid București, lider al clasamentului înainte de această rundă. Deși porneau cu șansa a doua, mai ales că nu câștigaseră niciun meci în acest an, sucevenii s-au mobilizat exemplar, au făcut un joc bun și au câștigat în final cu 3-2.
Primul set a fost unul echilibrat, fiecare dintre cele două combatante trecând pe rând pe la conducerea ostilităților. De la scorul de 13-13, gazdele, cu tânărul Alexandru Rață în zi fastă, au preluat inițiativa și nu au mai lăsat-o până la final, scorul setului fiind 25-18.
CSM Suceava a profitat de tonusul dat de succesul din primul set și a luat avans pe tabela de marcaj încă din startul setului secund. Etalând un joc modern și în viteză, elevii antrenorului-jucător Tudor Orășanu au dominat cu autoritate setul al doilea și deși au condus cu 20-11 la un moment dat, au încheiat conturile cu 25-22.
În setul al treilea, sucevenii au dat impresia că vor termina meciul cu 3-0, ei conducând cu 8-5 la primul time-out tehnic. Din păcate, ei și-au pierdut din concentrare și i-au lăsat pe bucureșteni la timonă. Chiar dacă au avut șansa să ducă setul în pelungiri, ei au cedat la 23 ratând copilărește ultimul atac.
Pierderea setului trei a lăsat urme în moral jucătorilor suceveni, care deși au condus cu 5-0, după o serie de servicii bune ale tânărului ridicător Verciuc, s-au ”tăiat” pur și simplu. A urmat o sarabandă de greșeli de preluare și serviciu și Rapid București a egalat scorul la seturi, 2-2.
În tie-break, CSM Suceava a avut mai mare inspirație, a reușit și vreo două blocaje, iar Rață și Lupuleasa au găsit parchetul din terenul adversarilor lor. În setul al cincilea, cel decisive, CSM Suceava s-a impus cu 15-12 în fața celor de la Rapid București și a câștigat și meciul cu 3-2. Poate că formația gazdă ar fi meritat să învingă mult mai clar, dar victoria a fost frumoasă, iar spectacolul sportiv, unul care merita de văzut.
Succesul din fața rapidiștilor este cu atât mai valoros pentru că sucevenii au folosit în cea mai mare parte a partidei doi jucători foarte tineri, Rață și Verciuc, lângă ei evoluând bine, deși cu fluctuații și Lupuleasa. ”Veteranii” Huțuleac, Petraru, Mihuț și Orășanu s-au descurcat și ei admirabil demonstrând faptul că echipa CSM Suceava are potențial. Un cuvânt bun și pentru debutul în fața propriilor suporteri a tânărului Cazacu.
CSM Suceava: Orășanu, Verciuc, Huțuleac, Mihuț, Petraru, Rață, Lupuleasa, Cazacu, Buiciuc, Gontariu, Buhu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava