Concert pascal
MOPAN Suceava

Vicepremierul Daniel Suciu a fost astăzi, la Putna, pentru a preda mănăstirii Centrul Cultural Mitropolit Iacob Putneanul. Obiectivul a costat 13,7 milioane de lei și a fost realizat prin Compania Națională de Investiții. Vicepremierul s-a arătat încîntat de ceea ce a văzut. Potrivit acestuia, Centrul de la Mănăstirea Putna este unic în țară. Daniel Suciu a menționat că este vorba despre singurul centru de restaurare a obiectelor de cult. Tot astăzi, vicepremierul a fost și la Mănăstirea Sucevița, unde este derulat tot prin CNI un proiect privind consolidarea şi reabilitarea bisericii, a turnului clopotniţei, a turnului sud – vest şi a zidului de incintă. Valoarea proiectului este de 10 milioane de lei.

Suciu: ”Am făcut la Mănăstirea Putna lucruri de foarte bună calitate și cred că guvernul acesta trebuie să facă investiții și în sufletul românilor nu doar în infrastructură”

”Cred că nu este o perioadă mai fericită decât aceasta a Săptămânii Luminate pentru orice demnitar mai ales dacă se află în Bucovina și mai ales dacă în subordinea ministerului pe care-l conduc există lucrări și de suflet așa cum sunt cele de la Sucevița și Putna. Am făcut la Mănăstirea Putna lucruri de foarte bună calitate și cred că guvernul acesta trebuie să facă investiții și în sufletul românilor nu doar în infrastructură. Investițiile în infrastructura sufletului nostru sunt la fel de importante ca și celelalte”, a declarat Daniel Suciu.

După vizita la Mănăstirea Putna, ministrul Daniel Suciu a spus că „suntem extrem de mândri că astăzi putem contribui, prin intermediul investițiilor realizate de Guvernul României, la păstrarea identității noastre culturale și religioase și sunt convins că pe tărămul lui Ștefan cel Mare se va scrie în continuare istorie. Este singurul centru pentru recondiționarea broderiilor ecumenice, unic în România, dotat cu aparatură de ultimă generație”. El a arătat că centrul cultural oferă cadrul necesar redeschiderii atelierelor tradiționale românești, ce vor funcționa ca școală de creație pentru specializarea, perfecţionarea şi îmbogăţirea experienţei plastice tradiționale a artiştilor implicaţi, contribuind la îmbunătățirea activității socio-culturale a comunei și la crearea de noi locuri de muncă.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava