Concert pascal
MOPAN Suceava

Învingători cu 3-0 în prima manșă a optimilor de finală cu 3-0 în fața celor de la United Volleys Frankfurt, campioana României, Arcada Galați, aveau nevoie de două seturi în returul pentru a se califica în sferturi. Meciul a avut o desfășurare dramatică, o contribuție majoră la rezultatul incredibil realizat de dunăreni având și suceveanul Alexandru Rață.

După ce au pierdut primul set la 20, în actul al doilea oaspeții au salvat două mingi de set, care ar fi echivalat cu calificarea Arcadei Galați în sferturi și s-au impus cu 29-27. Setul al treilea s-a desfășurat după același tipic, cu echipa noastră conducând cu 2-3 puncte și cu germanii egalând. Din păcate, ei și-au adjudecat și al treilea set, la 25, ajungând să conducă, scor 2-1.

Setul al patrulea avea să fie cel care decidea viitorul acestei confruntări, dacă era câștigat de gazde, Arcada Galați mergea în sferturi, dacă era adjudecat de oaspeți, nemții trimiteau partida în „setul de aur”. Tensiunea a fost maximă, la fel și curajul și inspirația antrenorului Sergiu Stancu, care a făcut un lucru pe care nu mulți tehnicieni l-ar fi făcut într-o astfel de situație, l-a introdus titular în acest set pe tânărul jucător sucevean Alexandru Rață, în locul vedetei Ivan Raic, care încă pare că nu se regăsește. Iar puștiul de 21 de ani s-a achitat perfect de sarcini, reușind cinci puncte (din 8 atacuri) unul mai important ca altul. De altfel, Alexandru Rață a și primit titlul de MVP (cel mai bun jucător al meciului).

Pentru ca dramatismul să fie complet, echipa germană a irosit două mingi de meci, la 23-24 și 24-25, dând prilejul gazdelor să declanșeze hora bucuriei atunci când s-au impus cu 27-25 și au obținut, practic, o calificare istorică, având în vedere că în 16-imi au eliminat vicecampioana Franței, iar în optimi ocupanta locului secund în actualul campionat al Germaniei!

Scor final: Arcada Galați – United Volleys Frankfurt 3-2 (25-20, 27-29, 25-27, 27-25, 15-11).

Următoarea adversară a gălățenilor va fi formația poloneză PGE Skra Belchatow, ocupanta locului 3 în actualul campionat al deținătoarei titlului mondial.

Au jucat pentru Arcada Galați: Sestan (20), Raic (16), Sobirov (15), Rață (12), Bala (10), Butnaru (10), Darlaczi (3), Rangel (1), Toro Ramella (1), Magdaș (-), Teleleu (-), Cristudor (libero), Kantor (libero). Antrenor: Sergiu Stancu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava