Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipa națională de volei masculin a României se pregătește în această perioadă la Ploiești pentru Campionatul European, care va debuta pe data de 30 august, în Israel. „Tricolorii” au fost repartizați în Grupa D, alături de Portugalia, Franța, Turcia, Grecia și țara gazdă, Israel.

Din lotul de 14 jucători convocat de antrenorul Sergiu Stancu pentru această acțiune fac parte nu mai puțin de trei voleibaliști suceveni.

Născut la 11 iulie 2000, Alexandru Rață a semnat recent un contract cu echipa belgiană de primă ligă Tectum Achel, ocupanta locului 7 în ultima ediție a campionatului.

Alexandru Rață a jucat în ultimele trei sezoane la Arcada Galați, cu care a cucerit trei titluri de campion și o Cupă a României. El a fost format la echipa locală, LPS – CSS Suceava, de antrenorul Tudor Orășanu, cu care a colaborat ulterior și la seniori, la echipa Clubului Sportiv Municipal. În Divizia A1 a debutat la Unirea Dej, în sezonul 2019/2020.

Adrian Aciobăniței, care va împlini 26 de ani, va juca din acest sezon în Polonia, unul dintre cele mai puternice campionate din Europa, pentru formația SKRA Belchatow. În cariera sa, Aciobăniței a mai evoluat în România la Tomis Constanța, apoi a jucat în Germania, la VfB Friedrichshafen și Volleys Rhein-Main, după care a trecut în Franța, la AS Cannes și Chaumont Volley.

Aciobăniței are în CV un titlu de campion al Franței în 2021, cu Cannes, Cupa și Supercupa Franței cu Chaumont, dar și Cupa și Supercupa Germaniei, în tricoul celor de la VfB Friedrichshafen. Primii patru ani ai junioratului i-a petrecut la Clubul Sportiv Școlar „Nicu Gane”, sub îndrumarea profesorului Ionel Ciocan.

În vârstă de 28 de ani, Ștefan Lupu a cucerit în 2023 Cupa României cu echipa SCM Craiova. El a fost format la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni de același Ionel Ciocan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava