Concert pascal
MOPAN Suceava

În doi ani, în municipiul Suceava vor exista sensuri unice și o bandă dedicată pentru transport public, după aplicarea unui proiect în valoare de 17 milioane de euro. Anunțul a fost făcut de primarul Ion Lungu. El a declarat că proiectul privind sistemul de modelare urbană va fi aprobat în ședința de joi, 31 august, a consiliului local. Primarul a afirmat: „Este un proiect care a fost discutat și în dezbateri publice, dar nu a putut fi aplicat pentru că nu am avut sursa de finanțare deoarece vin făcute modificări la structura stradală, legate inclusiv de mutarea de stâlpi de iluminat, care sunt destul de costisitoare. Vrem să asigurăm finanțarea din fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027 pe Programul Agenției de Dezvoltare Regională Nord- Est”.

Ion Lungu a adăugat: „Circulația se va desfășura pe trei benzi, cu o singură bandă pe sens opus pentru transportul în comun și autovehicule de intervenție, dinspre Spitalul Județean până la sensul giratoriu cu strada Nicolae Bălcescu, în zona McDonald’s. De asemenea vor fi trei benzi și pe Bulevardul George Enescu și pe Calea Obcinilor, până la sensul giratoriu care va fi amenajat în zonă”. Primarul Sucevei a menționat că obiectivul principal al proiectului îl reprezintă adaptarea mobilității urbane din municipiu, pentru a îndeplini cerințele europene de dezvoltare durabilă, eficiență în transport și diminuarea poluării. Durata de implementare este de 22 de luni. Ion Lungu a conchis: „Sperăm ca după implementarea acestui proiect să avem un transport civilizat și rapid în orașul nostru”.

În doi ani, în municipiul Suceava vor exista sensuri unice și o bandă dedicată pentru transport public. Lungu: ”Va fi implementat proiectul privind sistemul de modelare urbană în valoare de 17 milioane de euro”, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava