Uniunea Polonezilor din România organizează la Suceava și Solonețu Nou în perioada 29-31 august, pentru a 21-a oară Zilele Culturii Polone sub deviza „Mai aproape unii de alţii”, a anunțat președintele Uniunii Polonezilor din România, Ghervazen Longher. În cadrul manifestărilor va avea loc simpozionul internaţional dedicat relaţiilor istorice şi culturale polono-române, precum şi aspectelor lor contemporane. ”Simpozionul de anul acesta este intitulat „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul centenarului stabilirii relațiilor diplomatice polono-române” și se va desfășura în trei secțiuni: În lumea istoriei, În lumea culturii și în lumea problematicii minorităților naționale”, a spus Longher.

Joi, 29 august, începând cu ora 11 la Muzeul de Istorie din Suceava va fi vernizată expoziția Luptă și suferință. Polonezi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial”.

Vineri, 30 august, de la ora 18.30 tot la Muzeul de Istorie, va fi proiectat filmul polonez Războiul rece.

În cadrul Zilelor Culturii Polone, pe lângă simpozion, organizatorii au pregătit o serie de manifestări culturale, prezentare de noi cărți dedicate relațiilor polono-române iar în ziua de 31 august Sărbătoarea Roadelor la Solonețu Nou. Aceasta va cuprinde Liturghia Solemnă, prezentarea roadelor și a produselor regionale, picnic și un concert folcloric cu Ansamblul Regional de Dansuri Populare ”Pogorzanie” din Gorlice-Polonia.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava