Concert pascal
MOPAN Suceava

La Muzeul de Istorie din Suceava, va avea loc luni, pe 9 octombrie 2017, de la ora 12, o manifestare comemorativă dedicată Zilei Holocaustului în România, dată la care, în anul 1941, a început deportarea forțată a populației evreiești din Basarabia și Bucovina, în Transnistria. Tot pe 9 octombrie, la Biblioteca Bucovinei, de la ora 13:00, va fi susținută conferință, în cadrul căreia va fi vernisată și o expoziție de carte și documente.
În memoria celor care au suferit sau au fost uciși în aceste dramatice evenimente, la propunerea mai multor organizații ale supraviețuitorilor Holocaustului , precum și a Federației Comunităților Evreiești din România, cât și din datoria conștiinței morale față de memoria evreilor români care au avut de suferit în acei ani cumpliți, această zi de 9 octombrie, prin hotărâre de Guvern, a devenit din anul 2004 ziua pentru comemorarea Holocaustului în România. La manifestarea de la Muzeul Bucovinei, vor participa președintele Comunității Evreiești din Suceava, profesor Sorin Golda, muzeograf Cristina Pînzariu, din partea Muzeului Bucovinei, clasele IX F și X C de la Colegiul Național ‘Mihai Eminescu’, îndrumați de profesor Rodica Cozaciuc, precum și elevi de la Colegiul Național ‘Ștefan cel Mare’ din Suceava.
După o vizită la Sinagoga Gah din Suceava, care va avea loc începând cu ora 11, tot în cadrul manifestării, la Muzeul de Istorie, de la ora 12, va fi prezentat participanților la eveniment, un film documentar despre holocaustul românesc, care relatează mărturii absolut cutremurătoare despre masacrele de la Iași, Dorohoi și București, despre lagărele din Transnistria, dar și ale unor unor supraviețuitori ai ‘trenurilor morții’.
La Biblioteca Bucovinei, scriitoarea ANGELA FURTUNĂ va susține o Conferință cu tema: «Despre Holocaust – Mărturii despre această tragedie conținute în operele unor iluștri artiști originari din Suceava, NORMAN MANEA și ARNOLD DAGHANI. Există antisemitism și negaționism la Suceava? Cauze și efecte ale fenomenelor aferente». În cadrul evenimentului, va fi vernisată și o expoziție de carte și documente, vor putea fi vizualizate proiecții video, iar discuțiile și dezbaterile vor fi binevenite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava