Ziua Independenței Poloniei” este o sărbătoare națională în Polonia și este celebrată în fiecare an pe 11 noiembrie de polonezii de pretutindeni, a anunțat președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher. ” În această zi comemorăm independența Poloniei redobândită în anul 1918 după 123 de ani în care a fost împărțită de Austro-Ungaria, Prusia și Rusia. Procesul de restaurare a independenței Poloniei a fost treptat; data aleasă este una în care Józef Piłsudski a preluat controlul Poloniei. Ziua Independenței a fost constituită în 1937 și a fost sărbătorită numai de două ori înaintea celui de-al doilea război mondial. În timpul Republicii Populare Polone sărbătoarea națională a fost mutată pe 22 iulie, când a fost enunțat manifestul PKWN (Polski Komitet Wyzwolenia Narodowego – Comitetul Polonez de Eliberare Națională).

În 1989 Ziua Independenței a fost mutată înapoi pe 11 noiembrie. Data de 11 noiembrie reprezintă momentul în care Polonia a reapărut pe hărțile lumii ca stat independent”, a spus Longher.

Pentru a marca acest eveniment Uniunea Polonezilor din România organizează mai multe manifestări ce vor avea loc la Suceava şi la Moara după următorul program:

Sâmbătă, 29 octombrie 2016
Orele 11.00 – Sfânta Liturghie în biserica romano-catolică “Sf. Ioan Nepomuk” Suceava
Orele 12.30 – sfințirea pietrei de temelie a Casei Polone din Moara
Orele 13.00 – program artistic la Căminul Cultural din Moara

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
Sarbatori Fericite
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava