Concert pascal
MOPAN Suceava

Filiala din Suceava a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România a sărbătorit, joi, Ziua Internațională a Contabilului Român. Evenimentul a avut loc la Complexul Zamca și a avut ca temă „Profesia contabilă azi și în viitor”. De precizat că Ziua Națională a Contabilului Român este aniversată în fiecare an în data de 21 septembrie, de „ziua echilibrului, a echinocțiului, când ziua este egală cu noaptea și marchează începutul zodiei Balanța”, așa cum au precizat organizatorii, care au adăugat că „profesia contabilă este despre echilibru, despre egalitatea perfectă, despre integritate și în final despre un partener de încredere pe care să se poată conta”.


Ca și în anii precedenți, evenimentul s-a desfășurat în prezența a numeroși membri ai CECCAR Suceava, dar și a reprezentanților administrației județene și locale. Printre invitații prezenți la sărbătorirea Zilei Contabilului Român s-au numărat prefectul Mirela Adomnicăi, primarul Sucevei, Ion Lungu, deputatul Bogdan Gheorghiu, dar și numeroși șefi și reprezentanți ai instituțiilor publice.  În deschidere, președintele CECCAR Suceava, Paula Luminița Chihai, a ținut să-i felicite pe toți cei care practică meseria de contabil.

„Practica, experiența acumulată relevă permanent că rolurile și competențele contabililor sunt factori-cheie ai dezvoltării antreprenoriatului la nivel microeconomic. Astfel, se identifică o mișcare a bazei de competențe a profesioniștilor contabili și a rolurilor acestora spre furnizarea de servicii de consultanță de afaceri”, a spus Paula Luminița Chihai. Ea a subliniat faptul că mediul competitiv tinde să devină tot mai exigent, iar acest fapt impune comportamente adecvate, în rândul cărora devine obligatoriu ca profesionistul contabil să fie parte de neînlocuit în deciziile luate în afaceri.


La rândul lor, prefectul Mirela Adomnicăi, primarul Ion Lungu, deputatul Bogdan Gheorghiu, președintele Curții de Apel Suceava, Maria Andrieș și prorectorul Universității Suceava, Ștefan Purici au subliniat, în discursurile lor, importanța profesiei de contabil, precizând că activitatea acestora este extrem de importantă atât pentru mediul privat, cât și pentru instituțiile publice.

În cadrul evenimentului de joi, conducerea CECCAR Suceava a acordat mai multe diplome și distincții. Unul dintre momentele importante ale manifestării a fost acordarea diplomelor în cadrul „Topului local al celor mai bun membri ai filialei CECCAR Suceava. Astfel, în Topul local al societăților de expertiză contabilă, pe primul loc s-a clasat SC Management Account SRL, pe locul II – SC Lust Expert SRL, iar pe locul al III-lea firma Contasist SRL. Topul local al persoanelor fizice experți contabili a fost următorul: locul I – Lorica Florina Hudughianu, Locul II –  Gabriela Brădățan Bumbu și locul III – Codruţ Miniga. În topul societăților de contabilitate a fost premiată SC Capitalcont SRL, iar pe primul loc în topul local al persoanelor fizice contabili autorizați a fost premiat Ion Buleu.


De asemenea, pentru colaborarea interinstituțională cu CECCAR Suceava au mai fost acordate diplome de merit pentru Oficiul Registrului Comerțului Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare”, Camera de Comerț și Industrie Suceava, Inspectoratul Teritorial de Muncă și Administrația Județeană a Finanțelor Publice Suceava.


Nu în ultimul rând, au mai fost premiați cel mai tânăr membru activ al filialei CECCAR Suceava – Marian Cristi Vrabie (expert contabil); cel mai experimentat membru activ al filialei care a obținut viza de exercitare a profesiei în anul 2017 – Ioan Moroșan (expert contabil); cel mai implicat coleg care a avut propuneri privind modificarea reglementarilor CECCAR – Filip Șerban (expert contabil); cel mai activ coleg în activitățile de promovare a profesiei contabile pe rețelele de socializare, Sorina Gabriela Vranău, (expert contabil); cel mai activ coleg de pe grupul închis de pe Facebook „Membri CECCAR Filiala Suceava” – Nectara Găitan Victoria (expert contabil) și cel mai implicat coleg în acțiunile Ceccar Suceava- Anda Violeta Rață (expert contabil).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava