Concert pascal
MOPAN Suceava

Aproximativ 100 de elevi din 14 județe participă pînă joi, 29 iulie, la Olimpiada de Astronomie și Astrofizică a Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Într-un comunicat al USV se arată: „Organizată pentru a pune în valoare elevii capabili să facă performanță în cadrul unei discipline care nu se găsește în curricula școlară și pentru a stabili componența loturilor României la olimpiadele internaționale din acest an, competiția se desfășoară onsite, cu respectarea unor norme drastice de protecție pandemică”.

Concurenții sînt împărțiți pe două categorii de vîrstă: juniori – gimnaziu și seniori – liceu.

Probele se vor desfășura mîine, 27 iulie și poimîine, 28 iulie, în amfiteatrele Facultății de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor și ale Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management.

Manifestarea are loc în colaborare cu Societatea Științifică „Cygnus” și este finanțată de Universitatea „Ștefan cel Mare”. Echipa de coordonare este formată din: prorectorul Mihai Dimian, profesorul doctor Petru Crăciun – inspector de fizică în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, profesorul Victor Șutac – președintele Societății Științifice „Cygnus” și lectorul doctor Cristian Pîrghie – directorul Observatorului USV.

Lotul olimpic român este coordonat de profesorul Petru Crăciun și se reunește anual la Suceava în vederea pregătirii. Printre elevii care au obținut în ultimii ani medalii internaționale importante se numără și suceveni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava