Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă: „Numărăm peste 100 de zile de la începutul războiului în țara vecină și tot atâtea zile de efort din partea voluntarilor Asociației Rădăuțiul Civic, a donatorilor și tuturor celor implicați în demersul de ajutorare a celor ce fug din calea conflictului din Ucraina.

În cele peste 100 de zile de război voluntarii noștri au petrecut mii de ore în vama Siret, iar din depozitul nostru au plecat produse însumând peste 460 de tone de ajutor umanitar, trimise cu 14 tiruri și alte 93 de transporturi de mici dimensiuni.

Peste 40 de asociații și companii private, din țara și străinătate, au găsit în Asociația Rădăuțiul Civic un partener de încredere și au trimis produse, pe care le-am transmis mai departe în orașe de pe întreg teritoriul Ucrainei, mai apropiate, precum Cernăuți, sau mai îndepărtate, la Hotin, Khmelnitsky, Nikolaev, Kiev, Harkov sau Bucha sau chiar în regiunea Luhansk.

Zeci de mii de persoane au beneficiat de ajutorul nostru prin intermediul primăriilor, spitatelor, universităților din Ucraina cu care ținem legătura și către care am trimis ajutoare, peste 20.000 fiind doar beneficiarii din regiunea Harkov.

Toată această „mașinărie” a suportului pentru refugiații din Ucraina a fost construită gradual, începând chiar din prima zi, când am creat un grup de Facebook, „Uniți pentru Ucraina – vama Siret, SV”. Scopul lui a fost să îi punem în contact pe cei care au nevoie de informații, sprijin de orice fel (cazare, transport, traducere, servicii medicale etc) cu cei care pot oferi acest sprijin.

Apoi am creat un formular dedicat ofertelor de cazare din jud. Suceava, astfel încât să punem în contact spațiile de cazare din județ cu refugiații ce au trecut granița prin Siret în primele zile după declanșarea conflictului din Ucraina.

Din primele zile am fost prezenți în vama Siret, prin voluntarii noștri. Zi de zi, oră de oră, cel puțin doi voluntari Rădăuțiul Civic, prin rotație, au venit în sprijinul celor care treceau granița fără să știe ce îi așteaptă în România.

În primele săptămâni am făcut operațional hub-ul de ajutor umanitar de la Rădăuți de unde sunt trimise constant transporturi către comunitățile din Ucraina care ne cer ajutorul și de unde se aprovizionează și cortul din vama Siret al asociației.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care ne-au cerut ajutorul, am creat Fondul de Solidaritate, în care colectăm fonduri pe care apoi le folosim pentru produsele de care cei din Ucraina au atât de multă nevoie. Peste 119.000 Euro au fost colectați, cash sau prin transferuri online în cele trei luni de la înființarea lui, evidențele Fondului de Solidaritate, veniturile și cheltuielile acestuia fiind accesibile în timp real pe pagina www.radautiulcivic.ro.

În tot acest timp, asociația a căutat constant parteneri naționali și internaționali, depunând aplicații în competiții de proiecte pentru a putea susține costurile operaționale (depozit, transporturi, utilaje, resurse umane) și continua acest efort pe termen mediu și lung.

Recunoașterea efortului Asociației Rădăuțiul Civic la nivel național, prin PREMIUL SPECIAL de la Gala Premiilor Participării Publice

Pentru a patra ediție consecutiv am fost premiați la Gala Premiilor Participării Publice, gală ce reunește cele mai frumoase povești civice din țară. Premiul special obținut de Asociația Rădăuțiul Civic este o recunoaștere a efortului de susținere a cetățenilor ucraineni în contextul crizei umanitare.

„Acordăm Premiul special al Galei Asociației Rădăuțiul Civic, pentru sprijinul necontenit pe care l-au acordat refugiaților din Ucraina. Asociația a reușit să mobilizeze comunitatea să contribuie financiar și să sprijine prin voluntariat activitățile necesare primirii în România a refugiaților ucrainieni. Asociația a atras sprijin și donații de alimente, haine și medicamente din partea populației, dar și din partea unor companii și ONG-uri care au dorit să se implice. Efortul lor merită aplaudat din plin. La câteva zile de la începerea războiului au facilitat prima întâlnire de la graniță între autoritățile locale, membri ai comunității și alte organizații.”

Premiile de la Gara Participării Publice sunt oferite de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică. Gala este de 11 ani un reper pentru activism și participare publică și a premiat peste 131 de inițiative.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava