Concert pascal
MOPAN Suceava

Viitoarea zona de agrement pe care Primăria municipiului Suceava o va amenaja în Păduricea Zamca pe o suprafață de aproximativ 100 de hectare prinde contur. Primarul Ion Lungu a prezentat astăzi în conferință de presă proiectul gândit de firma de consultanță arătând că potrivit studiului de fezabilitate care este finalizat,  investiția totală va ajunge la 85,488 de milioane de lei adică 17,208 milioane de euro. Perioada de implementare va fi de 18 luni.

Parcul de agrement Zamca este împărțit în trei tipuri de zone: de agrement, culturală și zona de popas și hamace. Vor fi nu mai puțin de 40 de zone de popas. Parcul va avea 12 accese din care trei principale: dinspre bulevardul Vasile Grecu, strada Zamca și strada Mihail Sadoveanu. ”În cadrul pădurii sunt amenajate trasee pietonale și trasee pentru biciclete. Sunt realizate patru trasee:  traseul cultural, traseul educațional care e propus să desfășoare între Mănăstirea Zamca și ruinele Cetății Șcheia, traseul de agrement cu piste de biciclete care merg longitudinal și transversal în toată zona pădurii Zamca și traseul de promenadă. Toate aleile de circulație pentru pietoni și aleile pentru biciclete vor fi făcute din pământ cu balastru o tehnologie aparte pentru că nu avem voie să facem amenajări cu betoane. Sunt 40 de zone de popas, zone de popas pasiv, zone de șezut simple cu bănci sau amfiteatre, zone de popas activ în care sunt prevăzute posibilități de a face mișcare unde există echipament de fitness, echipamente de joacă,  trasee de biciclete, zone de hamace. Vor fi dotate cu hamace, coșuri de gunoi, rasteluri de biciclete, etc”, a explicat Lungu.

El a spus că vor fi și două construcții de 15 mp dotate cu  pavilion administrativ, ceainărie, puncte medicale, toalete pentru persoane normale dar și pentru persoane cu dizabilități. Primarul Ion Lungu speră ca proiectul să poată fi pus în practică cu bani europeni.

17,2 milioane de euro pentru amenajarea zonei de agrement Zamca. Zona va conține amfiteatru, trasee de promenadă și de biciclete, zonă de hamace și de fitness. Lungu: ”Pregătim proiectul pentru a fi finanțat din fonduri europene” (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava