Concert pascal
MOPAN Suceava

Mai multe persoane din judeţul Suceava sunt cercetate pentru trafic de minori, proxenetism şi prostituţie. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei, începând cu luna februarie a anului 2012 poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava efectuează cercetări sub îndrumarea unui procuror din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava într-un dosar în care sunt implicaţi Ș. Vasile, de 25 de ani și Ş. Florin, de 18 ani, ambii din municipiul Suceava. Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de „trafic de minori”. Organele de anchetă realizează cercetări şi într-un dosar în care sunt implicate alte persoane, printre care I. Petru, de 34 de ani, din Suceava, B. Mirela,  de 28 de ani, B. Andrei, de 23 de ani, ambii din comuna Mitocu Dragomirnei, P. Vasile, de 39 de ani, N. Titi, de 50 de ani  toți din Suceava etc., toţi aceştia fiind cercetaţi pentru „trafic de minori”, „proxenetism” şi „prostituţie”. Potrivit comunicatului de presă cele două  dosare au fost conexate în luna septembrie a anului 2013.
În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că în perioada 2011 – 2013 I. PETRU,  B. MIRELA, B. ANDREI, P. VASILE, şi N. TITI s-au ocupat în mod curent de racolarea, cazarea, găzduirea, transportarea, transferarea sau preluarea de tinere minore sau majore în vederea exploatării acestora prin determinare sau obligare la practicarea prostituţiei. Sumele de bani astfel obţinute erau însuşite în ceea mai mare parte de către aceștia, care nu aveau altă sursă de venit pentru a se întreţine.
„Ca element de specificitate al activităţilor ilicite desfăşurate, îl reprezintă modalitatea de racolare, practicată de către traficanți (care au acţionat, după caz, împreună sau separat) care consta în identificarea unor minore sau majore aflate în situaţii dificile, cu experienţă de viaţă redusă (prezentau deficiențe mintale ușoare, fiind școlarizate în cadrul unor Școli Speciale sau provenite din Centre de Plasament ori familii ce le asigurau un grad redus de ocrotire şi având o situaţie financiară precară (părinții despărțiți, neînțelegeri cu familia). Racolarea victimelor s-a făcut prin promisiunea obţinerii unor câştiguri financiare inaccesibile prin alte modalităţi, traficanții propunându-le să practice prostituţia în folosul lor, urmând să împartă sumele de bani obţinute. Victimele acceptau propunerile, având în vedere lipsa altor alternative, iar în măsura în care iniţial sau ulterior deveneau reticente, li se adresau ameninţări verbale sau erau agresate fizic sau moral”, se arată în comunicatul Poliţiei.
În total, membrii grupării au racolat nouă victime, din care 6 sunt minore și 3 sunt majore, patru dintre acestea fiind exploatate atât în ţară, cât şi în străinătate.
În ţară, clienții racolați de către membrii grupării întrețineau relații sexuale contra cost cu victimele în imobile închiriate special în acest scop. În alte situaţii victimele erau transportate de către membrii grupării în diverse locații din comuna Todirești, și din municipiul Suceava, la clienții racolați, ori erau cazate în camerele unui hotel din Suceava, prin intermediul recepționerului M. TUDOR, de 43 de ani, acolo unde   întrețineau relații sexuale contra cost cu clienții.
Cele patru victime care au fost exploatate în străinătate au fost racolate de către Ș. VASILE, care le-a transportat în Spania, în localitatea Zamora, şi în Italia, în localitățile Cuneo şi Borgo San Dalmazzo, Tinerele au fost obligate să se prostitueze pe stradă, sumele de bani obținute fiindu-le predate direct sau trimise prin transfer bancar membrilor grupării.
În urma probatoriului administrat, în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de un număr de 21 învinuiți pentru comiterea infracţiunilor amintite anterior, iar în cursul zilei de luni, 20 ianuarie a.c., lucrătorii B.C.C.O. Suceava, cu sprijinul I.P.J.Suceava – Serviciul Acțiuni Speciale., Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T-Serviciul Teritorial Suceava organizat opt percheziții domiciliare pe raza judeţelor Suceava și Botoșani, pentru punerea în executare a 21 mandate de aducere.
Persoanele împotriva cărora vor fi puse în executare mandatele de aducere urmează a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T pentru audieri. Pe parcursul cercetărilor activitățile de suport tehnic în cauză au fost asigurate de către S.R.I.- Direcția Județeană Suceava. Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

21 de persoane din Suceava şi Botoşani sunt cercetate pentru trafic de minori, proxenetism şi prostituţie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava