Concert pascal
MOPAN Suceava

Medicul Tiberiu Brădăţan doreşte ca Primăria Suceava să aloce bani şcolilor pentru concursul „Sanitarii pricepuţi”. Tiberiu Brădăţan este consilier local PSD şi a promovat, deja, proiectul „Sănătate prin educaţie”, prin care se urmăreşte familiarizarea elevilor cu noţiuni elementare de prim ajutor. Medicul Brădăţan a mai spus că o altă iniţiativă a sa vizează organizarea unor cursuri de prim ajutor în instituţiile publice.

Consilierul local PSD a adăugat că îşi doreşte ca Primăria Suceava să aloce fonduri pentru toate unităţile de învăţământ în vederea organizării acestui concurs. Brădăţan a mai spus că a discutat deja cu reprezentanţii şcolii postliceale din Suceava şi cu membrii consiliului medical din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” în vederea asigurării instructorilor care îi vor pregăti pe elevii care vor participa la concursul „Sanitarii pricepuţi”.

Pe de altă parte, el a propus ca în cadrul proiectului „Sănătate prin educaţie” să fie organizate cursuri de prim ajutor pentru angajaţii din toate instituţiile publice din Suceava. „Ne dorim ca oamenii să conştientizeze, şi să nu ia în râs importanţa acestor cursuri”, a subliniat consilierul local social democrat.

De asemenea, Tiberiu Brădăţan că în cadrul aceluiaşi proiect „Sănătate prin educaţie”, în şcolile sucevene ar putea fi efectuate o serie de investigaţii medicale pentru copii, cum ar fi analize oftalmologice sau studii de audiometrie. Brădăţan a precizat că aceste investigaţii nu ar urma să fie plătite de către părinţii elevilor, şi ar avea ca rezultat inclusiv creşterea nivelului de educaţie şi rezultatele şcolare ale elevilor. „După un studiu de audiometrie sau după examenele oftalmologice putem evalua dacă unii copii au nevoie să poarte ochelari, sau dacă nu pot auzi bine ce se întâmplă la tablă, şi în felul acesta scade capacitatea de concentrare şi de atenţie, şi implicit rezultatele lor şcolare. Iar în urma unor astfel de investigaţii vom putea să corectăm astfel de probleme”, a declarat Tiberiu Brădăţan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava