Concert pascal
MOPAN Suceava

Dacă plănuiți să vă renovați baia în curând, atunci s-ar putea să fiți copleșit de toate opțiunile de chiuvete de baie. Există numeroase tipuri de chiuvetă de baie pe piața de astăzi, disponibile într-o varietate de dimensiuni și materiale. Din fericire, puteți alege chiuveta perfectă pentru baia dvs. atunci când învățați despre opțiunile dvs. de chiuvetă și despre avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni.

Citiți mai departe pentru a afla trei sfaturi pentru a alege chiuveta de baie potrivită pentru familia și casa dvs.

1. Alegeți mai întâi robinetul de chiuvetă

Cea mai importantă componentă a noii tale chiuvete va fi robinetul. Ar trebui să selectați stilul de robinet dorit înainte de a alege tipul de chiuvetă pentru a vă asigura că sunt compatibile, indiferent ca vorbim de chiuveta din bucatarie sau baie.

Opțiunile dvs. de robinete includ:

– Robinete cu o singură gaură. Acestea constau în guri de robinet cu mânere simple atașate care controlează temperatura apei. Aceste robinete funcționează bine cu chiuvete mici, cu o singură gaură.

– Robinete cu set central. Acestea au guri de scurgere conectate la două mânere de robinet. Acest stil de robinet este compatibil atât cu chiuvete cu o singură gaură, cât și cu chiuvete cu două găuri distanțate la patru inci.

– Robinete de tip Widespread. Robinetele de tip Widespread sunt formate din trei componente care includ o gură de robinet și două mânere de robinet care nu sunt conectate. Acest stil de robinet funcționează bine cu chiuvete mari, cu trei găuri..

– Robinete montate pe perete. Acestea sunt disponibile în mai multe stiluri și sunt compatibile cu majoritatea chiuvetelor. Cu toate acestea, pentru a susține acest stil de robinet trebuie adăugate în baie o supapă și o scurgere montate pe perete, dacă baia dvs. nu este deja echipată cu aceste componente sanitare.

Fiecare tip de robinet are avantajele sale unice. În timp ce robinetele cu două mânere, cele cu set central și cele răspândite oferă un control mai precis al temperaturii, robinetele cu un singur mâner funcționează cel mai bine cu chiuvete mai mici.

2. Luați în considerare opțiunile privind materialul chiuvetei dvs.

O decizie interesantă pe care o veți lua atunci când vă alegeți noua chiuvetă de baie este materialul său. Fiecare opțiune de material pentru chiuvetă are avantaje și dezavantaje.

Chiuvetele din piatră naturală, cum ar fi cele realizate din marmură sau granit, sunt populare datorită aspectului elegant al pietrei. Cu toate acestea, chiuvetele realizate din tipuri de piatră poroasă trebuie să fie sigilate periodic pentru a preveni pătarea. Chiuvetele din piatră compozită sunt mai accesibile decât omologii lor din piatră naturală și sunt în mod natural rezistente la pete.

Chiuvetele din rășină acrilică, numite și chiuvete cu suprafață solidă, sunt accesibile, ușor de curățat și au un finisaj atractiv și lucios. Cu toate acestea, ele pot fi predispuse la decolorare în timp atunci când nu sunt îngrijite corespunzător.

Chiuvetele din metal sunt durabile și rezistente la pete, deși pot fi predispuse la zgârieturi, așa că evitați curățarea chiuvetelor din metal cu agenți de curățare abrazivi. În timp ce chiuvetele din oțel inoxidabil sunt accesibile și populare, chiuvetele din cupru ucid bacteriile în mod natural pentru a vă menține baia mai igienică.

Chiuvetele din sticlă temperată sunt atractive și rezistente la spargere, deși sunt predispuse să dezvolte pete de apă, în special în casele care au apă dură.

3. Selectați stilul de chiuvetă potrivit

Atunci când alegeți stilul de chiuvetă potrivit pentru baia dvs., luați în considerare dimensiunea băii dvs., locația chiuvetei și stilul dvs. personal. La fel ca o cada de baie, unele stiluri de chiuvetă sunt, de asemenea, mai ușor de menținut curate decât altele.

Dacă intenționați să vă atașați chiuveta la un blat, atunci principalele două opțiuni de stil de chiuvetă sunt chiuvetele drop-in și chiuvetele undermount. În timp ce chiuvetele drop-in au margini și sunt mai ușor de instalat, chiuvetele undermount au un aspect mai elegant și sunt mai ușor de menținut curate datorită lipsei de margini expuse unde se pot acumula murdăria și bacteriile.

Chiuvetele de tip vas se sprijină pe partea superioară a unui blat și sunt compatibile cu robinetele montate pe perete. Spre deosebire de multe alte tipuri de chiuvete, chiuvetele cu vas nu sunt concepute pentru a se integra în decorul băii, ci reprezintă adesea punctul central al designului unei băi.

Atunci când adăugați o chiuvetă într-o baie mică, fără blat, puteți alege între chiuvete cu piedestal și chiuvete montate pe perete. Chiuvetele cu piedestal sunt atașate la suporturi care le susțin, ocupând în același timp puțin spațiu. Chiuvetele montate pe perete sunt atașate direct de peretele băii pentru a economisi și mai mult spațiu prin eliminarea completă a suportului pentru chiuvetă.

3 sfaturi pentru alegerea chiuvetei potrivite pentru baie, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava