Concert pascal
MOPAN Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a publicat lista actualizată a unităţilor medico-sanitare cu personalitate juridică abilitate să elibereze certificate medicale pentru copiii cu dizabilităţi ai căror părinţi se adresează Comisiei pentru protecţia copilului în vederea încadrării într-un grad de handicap şi orientare şcolară. Pe listă figurează 35 de unități, între care Spitalul Județean Suceava și cele municipale din Rădăuți, Fălticeni și Cîmpulung Moldovenesc.

Pe listă mai sunt Spitalul Municipal Vatra Dornei, spitalul Orășenesc Gura Humorului, Spitalul de Boli Cronice Siret și Spitalul de Psihiatrie Cîmpulung Moldovenesc. Toată lista cu unități medico-sanitare cu personalitate juridică abilitate să elibereze certificate medicale pentru copiii cu dizabilităţi ai căror părinţi se adresează Comisiei pentru protecţia copilului în vederea încadrării într-un grad de handicap şi orientare şcolară este publcitată de site-ul dspsv.ro, la categoria noutăți.

Potrivit noilor reglementări legislative privind încadrarea copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap, evaluarea medicală presupune “examinarea clinică și efectuarea unor investigații de laborator și paraclinice, în vederea stabilirii unui diagnostic complet – starea de sănătate sau de boală și, după caz, complicațiile bolii – care va conduce, alături de rezultatele evaluării psihologice atunci când este cazul, la determinarea tipului de deficiență/afectare funcțională”. Evaluarea medicală se realizează de către medicul de familie și de către medicii de specialitate.

Fişa medicală sintetică se eliberează gratuit de către medicul de familie în urma bilanţului anual de sănătate, respectiv de către medicul curant, şi are valabilitate de un an, iar certificatul medical tip A5 este eliberat doar de unităţile abilitate de DSP Suceava, eliberarea acestui document medical fiind gratuită pentru copiii cu dizabilităţi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava