MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, a anunțat că în Senat și Camera Deputaților a fost adoptat proiectul de lege prin care se exceptă de la acreditare cabinetele medicale de familie, cabinetele stomatologice și cele din ambulatoriul de specialitate.
Maricela Cobuz a precizat că în momentul de față, cabinetele medicilor de familie și cabinetele stomatologice trebuie să fie acreditate de către evaluatorii Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), în vederea validării conformității caracteristicilor serviciilor de sănătate efectuate cu standardele stabilite de către ANMCS.
„În acest sens, am inițiat anul acesta, împreună cu mai mulți deputați și senatori, o propunere legislativă pentru modificarea unor acte normativ din domeniul sănătății prin care se exceptă de la acreditare cabinetele medicale de familie, cabinetele stomatologice și cele din ambulatoriul de specialitate. Proiectul legislativ impune ca și condiție obligatorie acreditarea pentru unitățile sanitare, care prestează servicii în relație cu sistemul public de asigurări de sănătate, cu excepția cabinetelor de medicină de familie, a cabinetelor medicale dentare și a cabinetelor medicale din ambulatoriul de specialitate organizate conform OUG.124/1998 și în baza Legii nr.31/1990”, a declarat deputatul PSD de Suceava. Maricela Cobuz a mai spus că proiectul legislativ prevede ca CNAS să poată încheia contracte cu cabinetele de medicină de familie, cabinetele dentare și cabinetele medicale din ambulatoriul, dacă dispun de un sistem informațional și informatic care permite evidența, raportarea, decontarea și controlul serviciilor medicale efectuate. „Pe lângă acestea, trebuie să se utilizeze pentru tratamentul afecțiunilor numai medicamente din Nomenclator, materiale sanitare și dispozitive medicale autorizate, conform legii. Proiectul de lege a fost adoptat de Senat în luna octombrie a acestui an, cu 78 de voturi pentru. Marți, 20 noiembrie, proiectul a fost dezbătut în Comisia pentru sănătate și familie, comisie din care fac parte, și a primit raport favorabil de adoptare cu amendamentele admise, în unanimitate de voturi”, a afirmat Maricela Cobuz, care a mai adăugat că legea a fost adoptată de Camera Deputaților miercuri, 21 noiembrie 2018, cu 269 de voturi pentru, cu amendamentele admise în comisia de specialitate.
„În calitate de medic pediatru și deputat în Comisia pentru sănătate și familie voi susține în permanență proiectele legislative care vor contribui la îmbunătățirea sistemului de sănătate și a legislației în domeniu”, a încheiat Maricela Cobuz.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava