Concert pascal
MOPAN Suceava

Vinurile rose au luat o amploare semnificativa pe piata din Romania. Daca pana nu demult, consumatorul roman era orientat catre vinuri albe, dulci si ieftine, cu timpul a inceput sa migreze catre vinuri rosii si rose, seci, de calitate superioara.
In ciuda miturilor, vinurile rose de calitate nu se obtin amestecand vinul alb cu cel rosu si nici din struguri speciali de culoare roz. Vinul rose, de regula, se creaza din struguri rosii. Culoarea vinului rosu este data de pielita strugurelui. Cu cat mai mult timp sta mustul cu pielita la fermentat, cu atat mai intensa va fi culoarea vinului. Rose-ul este rezultatul unei perioade mai scurte de lasat la macerat a vinului pe tescovina.
Astfel, pe piata au aparut game diversificate de rose-uri de la majoritatea producatorilor autohtoni. Asa s-a nascut intrebarea “care este cel mai bun rose din Romania?”.
Compania de distributie Sorla si-a propus sa raspunda la aceasta intrebare si au organizat Tastevin – Confreria Vinului. Un concurs desfasurat la sfarsitul anului 2014 care a sustinut 15 sesiuni de degustare si jurizare a vinurilor romanesti.
La aceste adunari au luat parte aproximativ 150 de specialisti si jurnalisti de vin, dar si consumatori. Au fost evaluate peste 300 de vinuri structurate pe categorii, in functie de sortiment si pret. Pentru a pastra obiectivitatea, la fel ca la toate degustarile profesioniste de vin, probele au fost testate in orb (fara ca juratii sa stie carui producator ii apartine fiecare vin). La categoria Rose, au fost degustate 40 de vinuri, ceea ce a calificat acest demers ca, probabil, cea mai completa degustare de vinuri rose din Romania. Rezultatul degustarilor a numit Alira Rose 2013 cel mai bun vin din categoria sa, adica cel mai bun rose din Romania la Tastevin Confreria Vinului.

VINURILE ROMANESTI LA COMPETITII INTERNATIONALE
Vinurile Alira, apartinand unei crame “boutique” (de mici dimensiuni cu vinuri in editie limitata) de doar 80 de hectare, din Dobrogea, nu au dezamagit niciodata la concursurile de profil, fie ele nationale sau internationale.
Mondial du Merlot este o competitie deschisa tuturor producatorilor de vinuri Merlot. Organizarea este pusa la punct de Asociatia elvetiana VINEA, sub egida altor organe internationale. Alira Grand Vin Merlot 2011 si Alira Merlot 2010 au primit punctaje admirabile pentru o competitie internationala elitista, mai exact 82.60 respectiv 81.80.
“Suntem incantati de rezultatele obtinute de vinurile noastre. Pe langa echipa din spate, trebuie sa-i multumim lui Marc Dworkin, enologul vinurilor Alira. Marc este un vinificator recunoscut la nivel mondial. De curand vinurile sale, Enira, din Bulgaria, au fost laudate de Robert Parker, cel mai influent degustator de vinuri din lume. Vinurile Enira au obtinut note de peste 90 puncte in publicatia lui Parker, ceea ce este fabulos. Desi crama Enira are cativa ani in fata Alira, speram ca in curand sa atingem acelasi record cu vinurile romanesti. Suntem norocosi sa-l avem pe Marc Dworkin in echipa de vinificatori.” declara Marian Ivanescu, reprezentantul cramei Alira.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava