Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

A ieșit de sub tipar lucrarea ”Monografia satului Ipotești, comuna Ipotești, județul Suceava”. Lucrarea tipărită la Editura Lidana cuprinde două volume și a fost documentată și scrisă de un fiu al satului, Teofil Horbaniuc, născut în 1946 în satul Ipotești. Lucrarea a văzut lumina tiparului după un efort sisific de documentare câțiva ani în arhivele județene, naționale și în cele de la Cernăuți.

”Apreciem ca extrem de benefică încercarea cuprinzătoare a domnului Teofil Horbaniuc de a întocmi monografia satului Ipotești cu repere istorice din cele mai vechi timpuri și până în prezent. Venind dintr-un alt domeniu de competență decât cel istoric, domnul Teofil Horbaniuc a depus un efort enorm de intra în spiritul, problemele și finețurile diverselor epoci, dar, considerăm că a reușit cu prisosință, depunând un efort enorm de documentare, cronofag și nu întotdeauna aducător de beneficii, atât prin radiografierea unei literaturi tot mai abundente, dar și prin numeroase zile petrecute în arhive. Discursul autorului folosit în monografie s-a dovedit a fi unul echilibrat, accesibil oricărui cititor. Cunoscând literatura monografică cel puțin din județele Moldovei publicată în ultimii ani, având și noi preocupări de această natură considerăm că lucrarea domnului Teofil Horbaniuc se va înscrie în rîndul lucrărilor de calitate, prin consistența informațiilor oferite”, spune în cuvântul său dr. Sergiu Constantin Enea.

Apariția cărții a fost posibilă cu sprijinul financiar al Primăriei Ipotești prin primar Dumitru Gulei dar și a sponsorizărilor primite de la Biserica Ortodoxă din Ipotești-paroh Bobu Constantin, Biserica Baptistă din Ipotești prin reprezentantul acesteia Ivașcă Petru și de la familia Horbaniuc Teofil.

”Lucrarea document la care s-a trudit câțiva ani era extrem de necesară pentru întreaga comunitate. Vom distribui volumele la școlile din comună pentru ca elevii noștri să cunoască istoria localității, la instituțiile județene și naționale dar și acolo unde va fi nevoie sau unde vor fi solicitări”, a declarat Dumitru Gulei.

dav

A ieșit de sub tipar ”Monografia satului Ipotești” scrisă de Teofil Horbaniuc. Primarul Dumitru Gulei: ”Lucrarea document la care s-a trudit câțiva ani era extrem de necesară”, 8.2 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.2/10 (5 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava