Concert pascal
MOPAN Suceava

În prag de iarnă, beneficiarii Centrului de Asistență Socială „Ingvar Kamprad” din Siret sau Căminul pentru persoane vârstnice cum este cunoscut au un nou acoperiș deasupra capului grație sprijinului financiar oferit de compania HS Timber. Compania a contribuit la refacerea acoperișului, cu material lemnos în cuantum de 154.000 lei. Acoperișul a fost făcut în urmă cu 20 de ani, când a fost înființat Căminul pentru persoane vârstnice și care a găzduit, inițial, un număr 9 persoane. Treptat numărul a crescut ajungând acum la 24 de beneficiari, majoritatea cazuri sociale și care nu ar avea unde să își trăiască bătrânețile dacă centrul și-ar pierde autorizațiile sau licența de funcționare. „HS Timber a înțeles nevoia de a menține deschis acest centru atât de important pentru comunitatea locală, necesitatea de a întreține clădirile, de a le moderniza și astfel, a răspuns pozitiv solicitărilor noastre. Mulțumim conducerii companiei pentru tot sprijinul acordat, atât în numele nostru cât și al beneficiarilor”, a declarat primarul orașului Siret, Adrian Popoiu.

„Echipa noastră depune eforturi uriașe pentru a susține activitatea centrului, întrucât cheltuielile au crescut considerabil și majoritatea banilor acordați de Consiliul Local, dar și din cotizația beneficiarilor abia ajung pe facturi și hrană. Astfel, pentru a putea investi în reparațiile și întreținere, apelăm la sponsori și donatori”, a spus Gabriela Lăzărescu, coordonator la Direcția de Asistență Socială Siret. De asemenea, cu ajutorul HS Timber și Fundația Pădurea de Mâine, a fost creată o curte de vis pentru beneficiarii Centrului de Asistență Socială „Ingvar Kamprad” Siret, în care aproximativ 35 de persoane beneficiare de servicii sociale petrec aproape majoritatea timpului.

„Angajamentul nostru de a sprijini proiecte care aduc îmbunătățiri în serviciile comunitare din regiunile în care activăm este unul pe termen lung”, a adăugat Horea Mitrea, director la HS Timber. „Comunitatea din Siret a acordat în nenumărate rânduri o atenție și o grijă deosebită față de semenii săi mai încercați și a făcut tot posibilul să le ofere un trai mai bun, condiții decente și sigure. De aceea ne-am alăturat demersurile autorităților locale și am contribuit la îmbunătățirea condițiilor oferite rezidenților de la Centrul de Asistență Socială Ingvar Kamprad.”

În urmă cu 6 ani când Direcția de Asistență Socială Siret s-a reorganizat, instituția a atras parteneri locali cu ajutorul cărora a reconstruit cu succes Căminul pentru persoane vârstnice şi a înființat servicii sociale noi pentru a sprijini persoanele vulnerabile care nu sunt instituționalizate. HS Timber a oferit sprijin în ceea ce reprezintă înființarea Serviciului de îngrijire la domiciliu pentru un număr de aproximativ de 30 de beneficiari/lunar, dar și în refacerea Grupului alimentar al Căminului în vederea obținerii avizului de la I.S.U.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava