MOPAN Suceava

Miercuri, 10 mai, ora 18.00, în cadrul După-amiezilor francofone la Suceava, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” şi Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni organizează activitatea „Couleurs de l’Europe‟ coordonată de doamnele profesor Loredana Gaşpar, Adriana Duceac şi Alexandra Sîrghi.

Ziua Europei, sărbătorită în fiecare an în data de 9 mai, este o ocazie pentru europeni de a sărbători pacea și unitatea pe întregul continent. Conform directivelor generale ale instituţiilor europene, Ziua Europei 2023 permite familiarizarea cu eforturile UE de a construi o Europă verde, digitală și competitivă, echitabilă și calificată, dar și puternică, rezilientă și sigură. Anul acesta, Ziua Europei va pune un accent special pe Anul european al competențelor 2023, care va debuta la 9 mai.

Activitatea propusă are ca obiectiv principal dezvoltarea competenţelor-cheie, socială şi civică, de sensibilizare şi exprimare culturală, de comunicare în limba străină, prin familiarizarea elevilor cu privire la conceptul de cetăţenie, de apartenenţă la marea familie europeană, de împărtăşire a valorilor comunitare în Europa anului 2023.

Manifestarea se va desfăşura în cele două instituţii de învăţământ şi va reuni peste 50 de elevi care vor derula activităţi diverse: prezentări despre ţările, instituţiile şi valorile europene, interpretări artistice, concursuri, mesaje pentru Europa, activităţi care vor aduce sub aceleaşi culori ale Europei valori, idei, opinii, gânduri ale tinerilor europeni români.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi  consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava