Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 22 martie 2023, ora 12.00, în cadrul proiectului Itinéraires francophones, Alianța Franceză din Suceava, în colaborare cu Asociația Seniorilor Bucovineni, organizează activitatea Un roi français, coordonată de prof. gr.I Tamara Sabin, membră AFS, și prof.gr.I ing. Angela Nesteriuc, președintă ASB.

Activitatea își propune să prezinte contribuția regilor Franței la dezvoltarea acestei țări din Evul Mediu până în timpurile moderne și să descrie modelul francez de guvernare, care a influențat lumea francofonă actuală.

Regi precum Clovis, Charlemagne, Saint Louis, Charles VII, François Ier, Louis XIV sau Napoleon au contribuit la consolidarea unui stat independent, la încurajarea artelor și culturii franceze. De la regele Ludovic al XIV-lea la Revoluție, Franța a dominat scena internațională pe plan militar, diplomatic și cultural. Această perioadă este marcată și de debutul Imperiului Colonial Francez.

Participanții la masa rotundă pe tema Un roi français vor prezenta o personalitate la alegere, vor motiva preferința și o vor corela cu istoria relațiilor franco-romậne. Materialele video ce vor fi utilizate vor constitui punctul de plecare pentru un discuţii referitoare la cultura și civilizația franceze, dar și francofilia de care sunt românii sunt atât de mậndri.

Activitatea se va bucura de prezența dnei Aurélie Poc, lector de franceză la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și de cea a drei Leily Turcat, masterandă la Universitatea Champagne-Ardennes, Franţa şi stagiară FLE în cadrul Alianţei Franceze din Suceava.

Mai multe informații și documente video despre această activitate pot fi consultate pe adresa facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 precum și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava