Festivalul international Ciprian Porumbescu 2024
MOPAN Suceava

Puiu Călinescu a fost un actor și regizor român remarcabil, născut pe 19 noiembrie 1944 și decedat pe 14 ianuarie 2012. Este cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele și serialele românești, fiind considerat unul dintre cei mai talentați actori ai generației sale.

Marele actor a venit pe lume în inima cartierului Grivița, ca fiu al celebrului actor Jean Tomescu. Copilăria i-a fost marcată de absența mamei sale, care a pierit prematur la vârsta de doar 23 de ani, lăsându-l în grija bunicii din partea mamei.

Crescând într-un mediu modest, în care mama sa lucra la o fabrică de țigarete, Puiu nu a manifestat un interes deosebit pentru școală, ajungând să repete un an de studiu.

În adolescență, Puiu a fost nevoit să-și asume responsabilități și să-și croiască un drum în viață. Situația s-a complicat atunci când unchiul său, sub a cărui grijă se afla, l-a forțat să caute un loc de muncă, amenințând că nu-i va mai oferi hrană.

Aceste detalii despre începuturile tumultuoase ale actorului au fost aduse în atenție chiar de el însuși într-o emisiune TV din 1996, cu puțin timp înainte de trecerea sa în neființă, potrivit click.ro.

Sursa foto: Facebook

Citește mai multe pe: https://click.ro/vedete/vedete-romanesti/actorul-roman-care-a-ramas-repetent-dar-a-avut-un-2356932.html

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

Click!
Ziarul Click!
Îţi aduce cele mai tari exclusivităţi, vedete, actualitate, divertisment, sport

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava