Concert pascal
MOPAN Suceava

Comuna suceveană Cornu Luncii a plecat lansat în acest an investițional. Nu mai puțin de patru contracte de finanțare au fost semnate până acum de primarul Gheorghe Fron. Ultimul a fost semnat vineri, 16 februarie la sediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Iași pentru achiziționarea cu fonduri europene a unui ”tractor cu tiranți frontali +lamă zăpadă  tip ”V” 2,6 metri+remorcă 3,5 tone+tocătoare cu braț articulat, cât și cu pubele”. Valoarea contractului este de 268.105,23 de lei adică echivalentul a 53.884 de euro. ”Acest tractor multifunțional era extrem de necesar pentru comună. Putem deszăpezi, tăia iarba, transporta diverse lucruri sau îl putem folosi la alte activități gospodărești-edilitare”,a  spus primarul Fron.

De menționat că în acest an Gheorghe Fron a mai semnate alte trei contracte de finanțare pentru dezvoltarea comunei Cornu Luncii și anume: contractul care vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă în satele Păiseni, Sasca Mare și Șinca în valoare totală de 5,835 de milioane de lei, contractul care vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă în satele Brăiești, Băișești, Cornu Luncii și Sasca Nouă în valoare de 14 milioane de lei și cel de construire a rețelei inteligente de gaz metan în valoare de 80,63 de milioane de lei, investiție care include și comuna Rădășeni.

În plus, comuna și primarul său au fost apreciați la nivel național, la cea de-a 27-a sesiune ordinară a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România, cu două onorante distincții care s-au alăturat altor șase primite în anii precedenți.  Este vorba de Ordinul de Merit și Trofeul ”Dinu Săraru” ediția a VI-a, pentru anul 2023 ”în semn de recunoștință și înaltă apreciere pentru asumarea statutului de factor al păcii sociale și pentru dezvoltarea politicilor de susținere a familiei” și Ordinul de Merit și Trofeul ”Zetea” ediția a VII-a, pentru anul 2023 ”pentru susținerea investitorilor și promovarea produselor tradiționale românești”. ”Nu puteam să obținem astfel de performanțe fără echipa de specialiști din Primărie cărora le mulțumesc foarte mult pentru profesionalismul desăvârșit și pentru tenacitate”, a încheiat Gheorghe Fron.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava