Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputatul PSD de Suceava, Gheorghe Șoldan și ministrul agriculturii Florin Barbu au efectuat, joi, o vizită de lucru la Salcea, în zona Aeroportului „Ștefan cel Mare” Suceava, pentru a inspecta lucrările care se desfășoară în cadrul unui proiect de nu mai puțin de 6 milioane de euro pentru stabilizarea terenului. Gheorghe Șoldan a precizat că prin aceste lucrări au fost salvate atât aeroportul, cât și aproximativ 200 de gospodării din zonă din calea alunecărilor de teren.

„De ani de zile, în zona aeroportului există o problemă gravă de eroziune a terenului, o ravenă care a cuprins o suprafață de nu mai puțin de 3,6 kilometri. Extinderea ravenei punea în pericol aeroportul, aproximativ 200 de gospodării din Salcea, peste 350 de hectare de teren, dar și calea ferată și inclusiv drumul județean din apropiere. Problema a fost neglijată pentru mult timp, autoritățile județene nereușind să găsească nici fondurile necesare și nici soluțiile juridice. Salvarea a venit tot de la Florin Barbu, care era în acea perioadă președinte al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF) și care, cu sprijinul colegilor din filiala PSD Suceava, a reușit să demareze proiectul de șase milioane de euro pentru a rezolva problema majoră de la Salcea, care se adâncea la propriu și la figurat de la o zi la alta, riscul unei catastrofe ecologice și sociale nefiind exclus.

Cu toate acestea, după plecarea lui Florin Barbu de la conducerea ANIF, succesorii săi, liberali, au neglijat proiectul pe nedrept și au blocat fondurile”, a precizat Gheorghe Șoldan. El a arătat că a discutat cu Florin Barbu despre problema de la Salcea înainte ca acesta să ajungă ministru, iar la o săptămână după ce a fost învestit oficial a deblocat fondurile și proiectul a fost reluat.

„Grație acestei acțiuni decisive, în prezent, lucrările de consolidare, care includ realizarea a 36.000 de metri cubi de gabioane, dintre care 60% sunt deja umplute cu piatră de râu, sunt în plină desfășurare. În plus, împădurirea ravenelor cu salcâm pentru stabilizarea malurilor a început, marcând un pas semnificativ în direcția securității ecologice și a prevenirii eroziunii.  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a ținut să-i felicite pe toți cei implicați în acest proiect, care poate servi ca exemplu la nivelul întregii țări. Îi mulțumesc și pe această cale dlui ministru Barbu pentru sprijinul acordat județului Suceava și îl aștept cu drag la finalizarea lucrărilor, peste aproximativ șase luni”, a declarat Șoldan.

 

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și ministrul agriculturii Florin Barbu au verificat lucrările pentru stabilizarea terenului din apropierea aeroportului din Salcea, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava