Concert pascal
MOPAN Suceava

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat vineri că Studiul de Fezabilitate al Autostrăzii Pașcani-Suceava a fost aprobat în Consiliul Tehnico-Economic al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Sorin Grindeanu a precizat că această decizie marchează un pas crucial către construcția așteptatei Autostrăzi Pașcani-Suceava, parte integrantă a Autostrăzii Moldovei.

„Autostrada Pașcani-Suceava, parte a A7 (Autostrada Moldovei), va avea o lungime de aproximativ 62 de kilometri și o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA),” a declarat ministrul Grindeanu.

El a detaliat că autostrada va fi împărțită în două loturi, cu contractele de construcție finanțate din Programul de Transport 2021-2027, care vor fi licitate independent. Lotul 1, cu o lungime de 33 de kilometri, va conecta nodul rutier Roșcani la DJ 208C, în timp ce Lotul 2, de 28,97 kilometri, va lega nodul rutier Aeroport și drumul de legătură DN29 și Aeroport.

La rândul său, deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan, a spus că această investiție reprezintă un pas semnificativ către dezvoltarea infrastructurii rutiere din regiune și va facilita conexiunile rapide și sigure între aceste importante orașe.

Deputatul sucevean a salutat anunțul ministrului, subliniind că acesta se ține de promisiuni și că lucrările de construcție a autostrăzii vor începe în acest an. „Ministerul Transporturilor, având un buget record în 2024, sub conducerea premierului Marcel Ciolacu, face un pas important către modernizarea infrastructurii de transport din Moldova. Avem asigurări de la ministrul Grindeanu că vom asista la începutul lucrărilor pe tronsoanele Pașcani-Suceava și Suceava-Siret până la finalul anului 2024,” a declarat deputatul Gheorghe Șoldan.

Autostrada Pașcani-Suceava va traversa județele Iași (12,3 km), Botoșani (6,5 km) și Suceava (43,17 km), aducând beneficii semnificative pentru dezvoltarea economică și socială a regiunii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava