Concert pascal
MOPAN Suceava

Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, prezent miercuri, 22 mai 2019, la Paris, la reuniunea Consiliului Ministerial 2019 al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) având ca temă principală tranziția digitală, a declarat că România va adera la Recomandările OCDE privind Inteligența Artificială, fiind singura țară europeană non-membră a organizației care aderă la acestea.

”România va adera la Recomandările OCDE privind Inteligența Artificială, alături de cele 36 de țări membre ale Organizatiei, două state candidate și trei  aspirante la statutul de membru OCDE din America Latină, în prezența  Secretarului General al OCDE José Ángel Gurria si al prim-ministrului Slovaciei Peter Pellegrini (țara care deține președinția Ministerialei OCDE). Recomandările OCDE privind Inteligența Artificială reprezintă primul instrument de cooperare interguvernamentală în domeniu, iar România este singura țară europeană non-membră a OCDE care aderă la aceste recomandări”, a declarat Alexandru Petrescu.

Ministrul a menționat că România este ferm angajată pe drumul de tranziție etapizată, eficace și sustenabilă către o societate susținută de Inteligența Artificială. ”Vom lucra pentru adoptarea inteligenței artificiale în condiții de siguranță în toate aspectele vieții cotidiene și economice, vom sprijini cercetarea fundamentală pentru a dezvolta o inteligență artificială autentică și vom realiza aceste obiective fundamentale în viitorul apropiat, punând în centrul preocupării noastre valorile și drepturile omului”, a mai spus ministrul Petrescu.

În acest sens, România acționează, potrivit ministrului Comunicațiilor și Societății Informaționale, deja pe multiple planuri. ”Suntem în proces de elaborare a primei strategii naționale în domeniul Inteligenței Artificiale, care va fi postată pentru dezbatere publică până la finele anului 2019. În calitate de stat care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, România a sprijinit negocierile cu succes în cadrul Programului Europa Digitală, program ce deține o componentă de finanțare dedicată adoptării Inteligenței Artificiale (inclusiv dezvoltării cunoștințelor digitale asociate acesteia). Nu în ultimul rând, lucrăm cu Comisia Europeană și cu puternicul sector IT din România să potențăm rețelele de inovare digitală europeană cu inițiative asociate Inteligenței Artificiale”, a precizat ministrul Alexandru Petrescu.

BACKGROUND:

Summitul digital al OECD prezintă principalele constatări și mesaje politice din ultimii doi ani de activitate ai organizației în acest domeniu. Acesta reunește factorii de decizie la nivel înalt responsabili cu politicile legate de economia digitală și părțile interesate, facilitând schimbul de opinii și de experiență în jurul celor șapte piloni ai cadrului strategic integrat Going Digital al OCDE: inovarea, asigurarea locurilor de muncă, promovarea prosperității sociale, consolidarea încrederii și favorizarea deschiderii pieței. Recunoscând că inteligența artificială (AI) este un factor-cheie al tranziției digitale și că fiabilitatea sistemelor AI este esențială pentru difuzarea lor și desăvârșirea completă a tehnologiei, OCDE dezvoltă reguli de bază privind inteligența artificială pentru a menține o abordare axată pe om asupra AI.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava