Concert pascal
MOPAN Suceava

Joi seara, la ora 21:00, polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta, în timp ce desfășurau activități de control pe DN 17 în Pojorâta, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și a faptelor ilegale derivate din exploatarea, depozitarea, prelucrarea primară, transportul și comercializarea materialului lemnos din fondul forestier național, au oprit ansamblul de vehicule format din autoutilitară  și semiremorcă, despre care existau date relevante că desfășoară activități de transport ilegal a materialelor lemnoase.

La volanul autoutilitarei a fost identificat un bărbat din comuna Vama care a prezentat pentru control documentele solicitate, acestea fiind în termenul de valabilitate.

În continuarea activității s-a procedat la verificarea în aplicația S.U.M.A.L 2.0 a numărului de înmatriculare reieșind că ansamblul auto transporta cantitatea de 50.028750 mc cherestea tivită diferite lungi și grosimi.

Având în vedere că încărcătura a creat suspiciuni cu privire la diferența de material lemnos existentă pe semiremorcă și cea înscrisă în aviz de însoțire, ansamblul a fost condus la  Atelierul de Producție Sadova, a fost sigilat, fiind predat în custodia paznicului. În continuarea verificărilor efectuate de polițiștii SPR 11 Pojorâta, s-a procedat la inventarierea cu exactitate a cantității de material  lemnos transportat cu autoutilitara, de către personalul silvic desemnat de către O.S Pojorâta.

În urma inventarierii, a reieșit cantitatea de 54,52 mc cherestea tivită diferite diametre, reieșind o diferență de volum de 3,40 mc, transportată în plus față de cantitatea înscrisă în avizul de însoțire, cu aplicarea toleranțelor legale.

S-a procedat la sancționarea contravenționala a societății transportatoare din Vama, cu amendă în valoare de 4.000 lei și la confiscarea fizică a cantității de 3,40 mc în valoare de 3.145 lei.

În același timp au fost aplicate și sancțiuni contravenționale pentru refuz de cântar și alte abateri, în valoare de 21.000 lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava