Concert pascal
MOPAN Suceava

Singurul sportiv legitimat în judeţul Suceava care este calificat la Jocurile Olimpice din Brazilia, Andrei Gag, are un început foarte încărcat de an, atât din punct de vedere al pregătirii, cât și al concursurilor oficiale. Sportivul legitimat la CSU Suceava și CSM Arad, pregătit de antrenorul sucevean Ioan Zanfirache, va concura în proba de aruncare a greutăţii la Cupa Istanbul, o competiţie Grand-Prix din circuitul european. Mai mult, la sfârşitul acestei săptămâni, Andrei Gag şi Lenuţa Burueană, sportivă legitimată la CSU Suceava și Ceahlăul Piatra Neamţ, vor lupta pentru o medalie la Campionatul Balcanic de Atletism în sală pentru seniori, ce va avea loc tot la Istanbul, în Turcia. Andrei se va bate pentru titlul balcanic, în timp ce Lenuţa va lupta pentru un loc pe podium.

Ambii sportivi legitimaţi la clubul sportiv al Universităţii Suceava au avut o evoluţie foarte bună în weekendul trecut la Campionatul Naţional de Atletism în sală, unde și-au apărat titlurile de campioni ai României la seniori în proba de aruncare a greutăţii, Andrei Gag aruncând greutatea pe distanţa de 19,70 metri, în timp ce Lenuţa Burueană a aruncat 15,92 metri. Andrei a avut la începutul anului un stagiu de pregătire de aproximativ o lună în Germania, timp în care a participat la trei competiţii, cu rezultate notabile. Astfel, în primul concurs, la Sindelfingen, a reuşit să se impună cu o aruncare a greutăţii ce a măsurat 20,25 de metri, la Frankfurt a câştigat proba cu o aruncare de 20,00 de metri, iar în cea mai puternică din cele trei competiţii, la Karlsruhe, a terminat al doilea, cu 20,55 de metri.

La Balcaniada de sală, atleţii români au șansa de a-și face baremul pentru Campionatul Mondial Indoor, ce va avea loc în perioada 17-20 martie, în Statele Unite ale Americii, la Portland, și unde sportivul Universităţii Suceava are deja bilete. Până atunci, Andrei Gag va concura la două concursuri la Arad, de pe 1 pe 3 martie la Campionatul Naţional de Aruncări Lungi, iar pe 12 și 13 martie la Campionatul European de Aruncări Lungi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava