Deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor, a susținut o declarație politică, în plenul Camerei Deputaților, în care a precizat că noua sesiune parlamentară a început în semestrul în care România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene, dar lucrurile se petrec precum în filmul „Ziua Cârtiței”, deoarece subiectele care ocupă agenda publică au rămas, din păcate, aceleași pentru coaliția aflată la guvernare PSD-ALDE, fără nicio legătură cu agenda cetățenilor.
Angelica Fădor a precizat că în loc să se discute despre investiții mari pentru dezvoltare, de creșterea nivelului de trai a populației, de reducerea semnificativă a numărului de români aflați în sărăcie, coaliția PSD-ALDE vorbește doar despre ordonanțe privind legile justiției și despre cum ar putea să scape președintele PSD, Liviu Dragnea, de dosarele penale.
„Am folosit sintagma coalița de guvernare și nu majoritate parlamentară de guvernare pentru că aceasta și-a pierdut deja numărul necesar pentru a avea majoritatea voturilor în Camera Deputaților, ceea ce confirmă că tot mai mulți parlamentari care au crezut în promisiunile președintelui PSD Liviu Dragnea și-au dat seama că niciunul dintre marile proiecte nu se va pune în practică.
Constatăm că situația devine din ce în ce mai critică și prin prezentarea proiectului Legii bugetului pentru anul 2019 unde investițiile pentru dezvoltare au alocate sume nesemnificative, iar sarcina Guvernului pentru asistența socială este transferată, fără asigurarea finanțării necesare, autorităților locale”, a declarat deputatul liberal sucevean.

Angelica Fădor: Neadoptarea bugetului de stat până la această dată va duce la un blocaj în administrația locală

Angelica Fădor a mai spus că de fapt, Guvernul PSD-ALDE, pentru a încerca să rămână în limitele de deficit bugetar, trimite în curtea autorităților locale povara pentru ceea ce „nu se închide”, de unde și nemulțumirea primarilor din toate partidele, inclusiv din PSD.
„Situația legată de bugetul pentru anul 2019, neadoptat nici la această dată, va duce la un blocaj în administrația locală , va limita drastic posibilitatea continuării proiectelor investiționale locale și va duce în scurt timp la incapacitatea de plată a primăriilor, cu efecte greu de estimat. După ce ai cheltuit nesăbuit în anii anteriori, coaliția PSD-ALDE a ajuns la fundul sacului, iar acum populația va avea de suferit pentru că în loc să beneficieze de proiecte de dezvoltare va mai bifa un an în care nu se face nimic”, a spus Fădor.
Deputatul PNL de Suceava a adăugat că deja se poate spune că nu se face nimic pentru Autostrada Iași-Târgu Mureș, pentru că are prevăzută finanțare care ar asigura construcția a două sute de metri liniari, iar județele Moldovei nu au nici o speranță să beneficieze de infrastructură rutieră rapidă, având în vedere că pentru drumurile naționale bugetul CNAIR este subdimensionat, iar șoselele deja afectate de această iarnă grea vor rămâne cu gropi care se vor adânci și se vor înmulți, în timp ce alocările pentru drumurile județene, și acestea insuficiente, au fost făcute după criterii  de neînțeles.
„Coaliția PSD-ALDE ne transmite prin proiectul de buget că și anul 2019 este un an ratat al guvernării așa cum a fost ratat și Anul Centenarului Unirii.
Din păcate, încep să cred că Liviu Dragnea are dreptate să spună că totul se va rezolva începând din anul 2022, pentru că minim trei ani va avea nevoie un guvern responsabil pentru a repara ceea ce a stricat Guvernele Dragnea din 2016 și până acum”, a declarat Angelica Fădor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava