• S.C. Doly-Com Distribuție S.R.L. Botoșani angajează persoane cu competențe profesionale în domeniile electric, electronic și automatizări, cu studii medii sau superioare.
  • Salariul brut acordat este între 5128 lei și 6837 lei, funcție de cunostintele și competențele profesionale în domeniu. Se acordă gratuit transport și o masă la cantina societății. CV-urile se pot trimite pe e-mail la adresa office@dolycom.ro. Relații: la tel. 0231 565970, 0753 090117, 0753090142.

Alertă maximă în localitățile Hânțăști și Adâncata zone în care și-a făcut apariația șacalul, un animal sălbatic similar coiotului american care de regulă trăiește în sudul țării, în satele din Delta Dunării. Potrivit primarului de Adâncata, Viorel Cucu, șacalii au atacat trei gospodării din comuna învecinată, Hânțăști, și au omorât în jur de 20 de oi. El a spus că a informat fermierii din Adâncata să ia măsuri de prevenție astfel încât să nu se înregistreze pierderi. ”Au ajuns câinii de stepă de prin zona Brăilei, Tulcea și la noi. Au atacat în Hînțăști trei gospodării și au omorât 20 de oi. Am intrat și noi în alertă. Prin compartimentul agricol din Primărie am informat toți crescătorii de animale care mai au oi la stâni să aibă grijă pentru că în special șacalul atacă oaia. O rupe, o omoară și atacă alta. Le-am spus să ia măsuri să închidă oile în staul, ziua să fie atenți să aibă câinii slobozi. Ne este frică pentru că marea majoritate a crescătorilor au oile pe tarlalele luate în chirie. Acolo și-au făcut adăposturile și sunt expuși atacurilor. Trebuie luate mpsuri urgente cu atât mai mult cu acum e perioada când oile și caprele fată și atunci în caz de atac perderile ar putea fi foarte mari. E o mare problemă cu acești șacali pentru că se înmulțesc foarte repede”, a spus Viorel Cucu. De menționat că lipsa hranei i-a făcut pe șacali să dezgroape morții din cimitir. S-a întâmplat în aceste zile în satul Caraorman din județul Tulcea.

sursă foto: www.descoperadeltadunarii.ro

Alertă în comunele Hânțăști și Adâncata. Șacalii au omorât mai multe oi din trei gospodării, 6.5 out of 10 based on 22 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (22 votes cast)
Actualitate
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava