Concert pascal
MOPAN Suceava

Aprecieri la adresa personalului SGA Suceava în legătură cu modul în care a intervenit pentru a disloca blocajele de ghețuri de pe râul Dorna.

Ultima perioadă a fost cam agitată pentru personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava care s-a confruntat cu blocaje de ghețuri pe râul Dorna și cu pericolul inundării unor gospodării. Din fericire nu s-a întâmplat acest lucru și asta numai datorită intervenției prompte și profesioniste a acestora. Modul în care s-a intervenit a fost apreciat atât de subprefectul Ioan Cristian Șologon cât și de șefii de la Apele Române Siret.

Șologon: ”Țin să mulțumesc în mod special domnului inginer Victor Boicu și domnului director Daniel Drăgoi”

”Finalul săptămânii a adus odată cu încălzirea vremii și probleme legate de apariția zăpoarelor – blocajele de gheață pe râurile din zona montană a județului.
Cele câteva puncte în care s-au creat acumulările de gheață au fost monitorizate atent zi și noapte, de către personalul Biroului Hidrologie Vatra Dornei împreună cu personalul Formației Câmpulung Moldovenesc din cadrul SGA Suceava pe tot parcursul week-endului. Ieri s-a intervenit decisiv și prompt la blocajul de pe râul Dorna la confluența cu râul Teșna unde blocajul a făcut ca apa să părăsească albia și să amenințe cu inundarea câteva gospodării. Vreau pe această cale să felicit tot personalul implicat de la SGA Suceava și țin să mulțumesc în mod special domnului inginer Victor Boicu și domnului director Daniel Drăgoi”, a declarat Șologon.

”În ultimele zile, colegii noștri de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava au intervenit pentru a disloca blocajele de ghețuri de pe râul Dorna. Acțiunea de monitorizare a început încă de duminică, 19 februarie, când s-au constatat deplasări ale formațiunilor de gheață de pe râul Dorna, pe raza comunei Coșna, județul Suceava. În zona podului Coșna s-au format aglomerări de ghețuri pe o lungime de aproximativ 500 de metri, existând riscul ca apa să inunde obiectivele aflate în vecinătatea cursului de apă. La acțiune au participat 12 angajați din cadrul SGA Suceava, îndrumați de directorul Daniel Drăgoi, împreună cu personal din cadrul ISU „Bucovina” Suceava și C.L.S.U. Coșna. În cursul zilei de luni, 20 februarie, colegii noștri au reușit îndepărtarea aglomerării de ghețuri cu ajutorul unui excavator pe șenile. În urma acestei acțiuni, ghețurile s-au deplasat în aval, albia râului Dorna fiind degajată. Mulțumim personalului ISU „Bucovina” Suceava, domnului primar al comunei Poiana Stampei, precum și domnului primar al comunei Coșna, pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe parcursul desfășurării evenimentelor. Nu în ultimul rând, mulțumim colegilor noștri de la Formația de lucru Câmpulung Moldovenesc și Stația Hidrologică Vatra Dornei pentru efortul depus. Fenomenele de gheață de pe cursurile de apă sunt în permanență monitorizate de către colegii noștri, care sunt pregătiți de o nouă intervenție, dacă situația o va cere”, au transmis și cei de la Apele Române Siret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava