Concert pascal
MOPAN Suceava

Deputata PNL de Suceava, Sanda-Maria Ardeleanu, nu vrea ca proiectul „Bucovina-capitală culturală europeană” să fie confiscat politic. Într-un comunicat de presă, ea aminteşte că iniţiativa a fost lansată în urmă cu doi ani de dramaturgul rădăuţean Matei Vişniec. Deputata Ardeleanu spune că reacţionează deoarece, în ultima vreme, colegul ei de partid şi de Parlament, Alexandru Băişanu, a solicitat factorilor administrativi şi politici să promoveze în Consiliul Local Suceava un proiect de hotărîre pentru a înscrie municipiul în cursa pentru obţinerea titlului de „Capitală culturală europeană”, în 2021.

Deputatul PNL de Suceava a subliniat faptul că nu vrea ca un asemenea proiect să fie confiscat politic, iar sucevenii, care au dreptul să se exprime chiar printr-un referendum, ca în țările civilizate, să fie păcăliți și induși în eroare. „Nu vreau ca iniţiatorii proiectului, oameni de cultură cu prestigiu mondial, să fie atraşi într-o capcană politicianistă, întrebându-mă, de ce, până acum cei care imploră unitate în jurul ideilor şi valorilor, nu au fost auziţi pe acest teren”, a declarat parlamentarul sucevean.

 Sanda-Maria Ardeleanu a ţinut să precizeze faptul că personal a susținut toate proiectele culturale care au ajuns la ea, printre care „Teatru la Suceava” sau „Ciocănești – Satul cultural al României”, titlul obţinut de această comună în anul 2014, în urma unei competiţii de proiecte asemănătoare celei pentru „capitală culturală europeană”.

„Şi vreau să precizez că atunci când eu, în calitate de deputat, ca reprezentant al sucevenilor în Parlamentul României, nu am fost susținută pe proiecte culturale de administrația municipală, mi le-am asumat cu bună-credinţă şi curaj”, a mai spus Ardeleanu.

Deputatul PNL de Suceava a arătat că pentru proiectul „Bucovina-capitală culturală europeană” nu a fost invitată la nici o discuție aplicată.

 „Am lucrat și continuăm să o facem, într-un grup de specialiști. Pregătirea unui mega-proiect, precum Bucovina – capitală culturală europeană, poate dura câțiva ani, cei care au făcut proiecte știu lucrul acesta. Sunt pregătită, ca întotdeauna, să particip efectiv la creionarea şi dezvoltarea proiectului, punându-mi energia și experiența în slujba acestui vis frumos, care este și al meu, de ani buni”, a mai declarat Ardeleanu.

Deputatul PNL de Suceava a ţinut să mai afirme că „Bucovina – capitală culturală europeană” nu poate și nici nu trebuie să fie un proiect de campanie, adăugând că „nu putem face cultură cu patimă, agresivitate sau pe genunchi”.

Ardeleanu nu vrea ca proiectul „Bucovina-capitală culturală europeană” să fie confiscat politic, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava