Concert pascal
MOPAN Suceava

Miercuri, 5 aprilie 2023, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria manifestărilor organizate în cadrul După-amiezilor francofone cu o nouă întâlnire on-line destinată promovării cântecului francez și francofon, Le chanteur du mois/Cântărețul lunii.

Activitatea, concepută sub forma unui interviu cu un interpret/ă francofon/ă, care s-a remarcat deja în peisajul muzical actual, este animată de Frederic Castel, profesor la Universitatea din Reims, Franța, și prezentatorul uneia din cele mai ascultate emisiuni muzicale franceze on-line – On allume les étoiles/Aprindem stelele.

Invitata lunii aprilie este artista Camille Laïly, care va interveni online cu ocazia lansării primului CD semnat cu numele său, după mai multe apariţii şi cântece lansate sub numele Les Lueurs de Lily.

Camille Laïly este atât interpretă, cât şi compozitoare şi poetă. Născută la Lyon, studiază muzica din copilărie – pianul, acordeonul, dar şi cântecul liric. Creşte cu muzica lui Simon & Garfunkel, Chopin, Barbara, Debout sur le Zinc.

În 2011, ajunge la Paris în cadrul studiilor de inginer, ocazie cu care descoperă jazzul, dar şi primele scene şi apariţii la radio. Participă la atelierele de scriere ale lui Claude Lemesle şi se formează la şcola lui Didier Lockwood sub îndrumarea Sarei Lazarus. Toate aceste întâlniri îşi pun amprenta în muzica pe care Camille Laïly o interpretează cu multă pasiune, şi în care se regăsesc influenţe folk, jazz şi world music.

Artista lansează două albume – Bulle (2015) şi Poèmes Jazz (2017) sub numele de Les Lueurs de Lily, reia sub formă de trio Nougaro, le jazz et la chanson (2019) şi publică cântece din lumea întreagă pe Youtube – Around the World (2021). Cântă pe scenele pariziene (Forum Léo Ferré, Connétable, Baiser Salé, Marcounet…), în special muzică jazz, face mai multe turnee în Asia şi Noua Zeelandă, dă concerte online…

Lansat în februarie 2023, albumul Crépuscule, reprezintă o colaborare a cântăreţei Camille Laïly cu chitaristul Hugo Corbin şi contrabasistul Nicolas Fleury şi conţine 13 piese originale, o adevărată „odă a luminii, într-o lume din ce în ce mai întunecată”. Printre cântecele cele mai cunoscute, amintim Libre, La Rose et l’Olivier, Les cataractes, etc.

Întâlnirea francofonă din această săptămână își propune să aducă mai aproape de publicul francofon o interpretă sensibilă, o prezenţă dulce şi puternică în acelaşi timp, o voce care vrăjeşte publicul cu fiecare melodie interpretată.

Linkul de participare la această întâlnire on-line este https://meet.google.com/ckg-xend-egi şi va fi disponibil atât pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151 cât și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava