Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi au început lucrările la viitorul centru de radioterapie din Suceava. Noua investiție, Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Suceava, va fi construit în curtea Spitalului Vechi, va are o valoare de 13 – 14 milioane de euro. La începerea lucrărilor au fost prezenți președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, managerul companiei General Construct Suceava, Viorel Nuţu, precum și reprezentantul SC RT Lotus Center din Cluj-Napoca, Sorin Blaga.
În cadrul unei conferințe de presă, managerul Spitalului Judeţean, Vasile Rîmbu, şi-a exprimat speranţa că în primăvara anului viitor va fi finalizată prima etapă a investiţiei, pentru ca noul centru să fie funcţional. Vasile Rîmbu a ţinut să precizeze că ideea înfiinţării unui centru de radioterapie în Suceava a pornit în urma unor discuţii avute acum mulţi ani în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, iar acum a ajuns să se concretizeze după toate procedurile şi studiile necesare. Rîmbu a mai precizat că Centrul de Diagnostic şi Tratament Oncologic Suceava va fi construit printr-un parteneriat public-privat, între Spitalul Judeţean şi Consiliul Judeţean Suceava, pe de o parte şi compania RT Lotus Center din Cluj Napoca, cea care va realiza efectiv investiţia. ‘


Prezent la conferinţa de presă de astăzi, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să sublinieze faptul că un astfel de centru de radioterapie este extrem de important pentru întreaga Regiune de Nord-Est, având în vedere numărul mare de pacienţi care pot beneficia de serviciile acestui centru. Gheorghe Flutur a arătat că primele echipamente cu care va fi dotat viitorul centru va avea o capacitate de procesare de circa 700 – 750 de pacienţi într-un an. După finalizarea etapei a doua a investiţiei, capacitatea centrului se va dubla. El a mai arătat că după dezvoltarea acestui centru va fi necesar ca şi domeniile de chirurgie oncologică şi chimioterapie să fie dezvoltate în profunzime.


De precizat că în prima etapă va fi construită clădirea centrului şi dotarea acesteia cu echipamente de radioterapie. În a doua etapă vor fi achiziţionate încă un echipament de radioterapie, un RMN şi un PET/CT.


Mai trebuie spus că lucrările de construcţie vor fi realizate de compania suceveană General Construct, managerul acesteia, Viorel Nuţu, declarând ieri că firma pe care o conduce are experienţa necesară pentru

a finaliza un astfel de proiect. Viorel Nuţu a amintit că General Construct a realizat deja clădiri cu aceeaşi destinaţie la o clinică din Heilbron, iar în scurt timp va finaliza o investiţie similară la Lubeck.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava